Η Μακάμπι θα φορέσει μαύρες εμφανίσεις στο ματς με τη Βαλένθια και οι παίκτες της έχουν ένα μήνυμα για τη Χαμάς

Η Μακάμπι θα φορέσει μαύρες εμφανίσεις στο ματς με τη Βαλένθια και οι παίκτες της έχουν ένα μήνυμα για τη Χαμάς

Γιώργος Γαβριλάκης 13:31 - 18.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:37 - 18.10.2023

Με πένθιμες εμφανίσεις μαύρου χρώματος θα αντιμετωπίσει η Μακαμπι Τελ Αβίβ την Βαλένθια στο La Fonteta για την τρίτη αγωνιστική της EuroLeague, ενώ οι Ισραηλινοί θα φορούν μπλουζάκια που θα απευθύνονται στη Χαμάς: «Φέρτε τους πίσω», θα γράφουν και η αναφορά έχει να κάνει με τις απαγωγές που έχουν γίνει από την ισλαμική οργάνωση.

Το παιχνίδι αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Τελ Αβίβ, αλλά όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, καμιά φορά έρχονται άλλες δυνάμεις που τα ακυρώνουν. Και η πολεμική σύρραξη στο Ισραήλ και στην Λωρίδα της Γάζας έχει στοιχίσει πολλές ζωές και ναι μεν είναι δευτερευούσης σημασίας η αγωνιστική δράση, αλλά και αυτή έχει επηρεαστεί. Γι' αυτό άλλωστε, η Μακάμπι θα αντιμετωπίζει στην Ισπανία την Βαλένθια το βράδυ της Τετάρτης (18/10) και όχι στην έδρα της όπως αρχικά είχε καταγράψει το καλεντάρι της διοργάνωσης. 

Με βαρύ το κλίμα, με πολλές... μαύρες σκέψεις και ίδιου χρώματος (με τις σκέψεις) εμφανίσεις θα παραταχθεί η Μακάμπι και θα το κάνει ως ένδειξη πένθους για τα αθώα θύματα που έχασαν τη ζωή τους και αυτά που συνεχίζουν να την χάνουν, καθώς οι σειρήνες του πολέμου συνεχίζουν να ηχούν. 

Επίσης, οι παίκτες της ομάδας από το Τελ Αβίβ θα φοράνε και μπλουζάκια όπου θα αναγράφεται το σύνθημα «Bring them back». Δηλαδή, «Φέρτε τους πίσω» και το μήνυμά τους αυτό έχει για αποδέκτη τη Χαμάς, που έχει κάνει πάρα πολλές απαγωγές ισραηλινών. 

Μάλιστα, οι άνθρωποι της ομάδας έχουν κάνει μία μεγάλη καμπάνια μέσω διαδικτύου και των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης, με φωτογραφίες απαχθέντων δίπλα σε εικόνες των παικτών της ομάδας ως ένδειξη συμπαράστασης. 

Ο Μάικ Τζέιμς θύμισε γιατί έφυγε από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2018 (vids)
EUROLEAGUE

12:40 - 18.10.2023

Ο Μάικ Τζέιμς θύμισε γιατί έφυγε από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2018 (vids)

Με τη Μονακό προσπαθεί να εκπληρώσει τον μεγάλο του στόχο, που έχει να κάνει με την κατάκτηση της EuroLeague. Ο Μάικ Τζέιμς τις τελευταίες ώρες βρίσκεται στο Βελιγράδι εν όψει του ματς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, ψάχνει την πρώτη φετινή νίκη της ομάδας του, ενώ παράλληλα σε συνέντευξη που έδωσε στην Mozzart έκανε μία ανασκόπηση της ευρωπαϊκής του πορείας και έβαλε στο... κάδρο τον Παναθηναϊκό.

Τέλος, στη La Fonteta, την έδρα της ομάδας από την Ανδαλουσία, αναμένεται να υπάρχουν πολύ αυξημένα μέτρα ασφαλείας και η αναμέτρηση θα έχει γενικά μία βαριά ατμόσφαιρα. Μέσα από αυτή πάντως, οι φιλοξενούμενοι θέλουν να πάρουν τη νίκη κι αν τα καταφέρουν τότε θα γίνουν τρεις οι ισπανικές ομάδες που έχουν ξεκινήσει τη φετινή πορεία τους στην EuroLeauge με 3-0. Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα βρίσκονται ήδη αήττητες στην κορυφή της κατάταξης.