Η βαθμολογία της EuroLeague μετά τις ήττες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού

Η βαθμολογία της EuroLeague μετά τις ήττες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού

Sportal newsroom 23:49 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 02:43 - 18.10.2023

Μετά από τρεις αγωνιστικές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έμειναν στη μία νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν στην Ιταλία από τη Μιλάνο και οι «πράσινοι» στην Κωνσταντινούπολη από την Φενέρμπαχτσε - Τρεις νίκες έχουν μόνο Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Την πρώτη μέρα της τρίτης αγωνιστικής στην EuroLeague, ενεργοποιήθηκαν και οι δύο ελληνικοί εκπρόσωποι. Μόνο που και οι δύο έφυγαν ως ηττημένοι από την επίσκεψή τους στις έδρες που το πρόγραμμα τους έστειλε. Ο Παναθηναϊκός έχασε στην Κωνσταντινούπολη από την Φενέρμπαχτσε και ο Ολυμπιακός στην Ιταλία από τη Μιλάνο. Πράγμα που σημαίνει πως και οι δύο έμειναν στη μία νίκη στη διοργάνωση και ξεκίνησαν χωρίς καλή απόδοση και δίχως αποτελεσματικότητα σε μία εβδομάδα που περιλαμβάνει δύο αγώνες. 

Οπότε, τώρα ο Παναθηναϊκός οφείλει να ξεχάσει το ματς στην Τουρκία και να επικεντρωθεί στο ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ (20/12), την ώρα που ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει από τον ιταλικό βορρά για να αντιμετωπίσει την Παρτίζαν στο ΣΕΦ (19/10). 

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα βρίσκονται αήττητες στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ ένας τρίτος σύλλογος από την Ισπανία τους ακολουθεί. Η Βαλένθια με 2-0 και έναν αγώνα λιγότερο συμπληρώνει την αήττητη τριάδα στην EuroLeague, ενώ η Βιλερμπάν έχει 0-3 και βρίσκεται στην τελευταία θέση. Χωρίς νίκη είναι και η Άλμπα Βερολίνου με τη Μονακό, που μπαίνουν στο πρόγραμμα αύριο Τετάρτη (18/10) με σκοπό να πάρουν το πρώτο τους διπλό. 

Τα αποτελέσματα της Τρίτης (17/10)

Παρτίζαν - Μπαρτσελόνα: 83-92
Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός: 83-69
Αναντολού Εφές - Βιλερμπάν: 89-84
Μπασκόνια - Μπάγερν Μονάχου: 68-76
Ρεάλ Μαδρίτης - Ζαλγκίρις Κάουνας: 93-79
Μιλάνο - Ολυμπιακός: 65-53

Αταμάν: «Ήμασταν φοβισμένοι! Δεν δείξαμε χαρακτήρα...»
EUROLEAGUE

22:48 - 17.10.2023

Αταμάν: «Ήμασταν φοβισμένοι! Δεν δείξαμε χαρακτήρα...»

Ο Παναθηναϊκός από το πρώτο λεπτό και σε ολόκληρη την πρώτη περίοδο δεν βρήκε κανέναν τρόπο για να αντισταθεί στην Φενέρμπαχτσε και ο κόουτς Εργκίν Αταμάν παρατήρησε πως «είμασταν φοβισμένοι, δεν δείξαμε χαρακτήρα κι όταν βελτιωθήκαμε ήταν πολύ αργά».

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (18/10)

21:00 / Ερυθρός Αστέρας - Μονακό
21:30 / Βίρτους Μπολόνια - Άλμπα Βερολίνου  
21:30 / Βαλένθια - Μακάμπι