Αταμάν: «Ήμασταν φοβισμένοι! Δεν δείξαμε χαρακτήρα...»

Αταμάν: «Ήμασταν φοβισμένοι! Δεν δείξαμε χαρακτήρα...»

Sportal newsroom 22:48 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 23:12 - 17.10.2023

Ο Παναθηναϊκός από το πρώτο λεπτό και σε ολόκληρη την πρώτη περίοδο δεν βρήκε κανέναν τρόπο για να αντισταθεί στην Φενέρμπαχτσε και ο κόουτς Εργκίν Αταμάν παρατήρησε πως «είμασταν φοβισμένοι, δεν δείξαμε χαρακτήρα κι όταν βελτιωθήκαμε ήταν πολύ αργά».

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να δημιουργήσει στο ξεκίνημα του αγώνα καμία προϋπόθεση για να ανταγωνιστεί την Φενέρμπαχτσε. Ως εκ τούτου το τελικό αποτέλεσμα και η ήττα στην Κωνσταντινούπολη ήταν απόρροια της πρώτης περιόδου και σύμφωνα με τον προπονητή των «πρασίνων», Εργκίν Αταμάν «ξεκινήσαμε το παιχνίδι με πολλά λάθη. Μετά τα λάθη, δώσαμε στη Φενέρμπαχτσε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και ελεύθερα σουτ με τον Γκούντουριτς και τον Ουίλμπεκιν». 

Γενικά, «η πρώτη περίοδος ήταν πολύ... περίεργη για εμένα. Το βασικό ήταν πως δεν δείξαμε χαρακτήρα» και σαν να μην έφθανε αυτό ο Τούρκος προπονητής του Παναθηναϊκού θεωρεί πως «δείξαμε φόβο! Ήμασταν φοβισμένοι και δεν μπορέσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Η επιβλητική εμφάνιση και τα τρίποντα του Παπαγιάννη κόντρα στον Παναθηναϊκό (vid)
EUROLEAGUE

22:35 - 17.10.2023

Η επιβλητική εμφάνιση και τα τρίποντα του Παπαγιάννη κόντρα στον Παναθηναϊκό (vid)

Με 15 πόντους ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν ο πρώτος σκόρερ της Φενέρμπαχτσε και έκανε σπουδαία δουλειά για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη που... διέλυσε τον Παναθηναϊκό στην Κωνσταντινούπολη. Ο τέως παίκτης των «πρασίνων» είχε 3/4 τρίποντα!

Πολύ σύντομα η Φενέρμπαχτσε έφτιαξε μεγάλη διαφορά και «βρεθήκαμε πίσω με 20 πόντους», είπε ο Αταμάν και κατέληξε πως «προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε και να αλλάξουμε το ματς. Στη δεύτερη και ειδικά στην τέταρτη περίοδο παίξαμε σωστά», παρατήρησε «όμως, ήταν δύσκολο να αλλάξουμε την εικόνα του αγώνα απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, τους δώσαμε ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο».