Ο Ντάνιελ Χάκετ πέρασε τον Ντατόμε και έγινε ο πρώτος Ιταλός σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague

Ντάνιελ Χάκετ

i

© 2023 EuroLeague Basketball

Ο Ντάνιελ Χάκετ πέρασε τον Ντατόμε και έγινε ο πρώτος Ιταλός σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague

Γιώργος Γαβριλάκης 10:13 - 14.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:23 - 14.10.2023

Το βράδυ της Παρασκευής (13/10) στο Πριγκιπάτο, τη μέρα δηλαδή που η Βίρτους Μπολόνια διέλυε τη Μονακό, ο Ντάνιελ Χάκετ έβαλε 8 πόντους και έφθασε 2.283 στο επίπεδο της EuroLeague. Πέρασε τον Τζίτζι Ντατόμε και πλέον είναι αυτός ο πρώτος Ιταλός σκόρερ στην κορυφαία διοργάνωση της ηπείρου.

Το ιταλικό μπάσκετ αποχαιρέτησε πρόσφατα ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της χώρας στον 21ο αιώνα. Ο Τζίτζι Ντατόμε μετά την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο με το εθνόσημο στο στήθος, αποφάσισε στα 35 του χρόνια να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. 

Η παρουσία του και η μορφή του, με τα μακριά μαλλιά και τα πυκνά μούσια, έφθασε μέχρι το ΝΒΑ, ενώ στην EuroLeague έγραψε τη δική του ιστορία και έχει τιμηθεί για την προσφορά του. Κατέκτησε μία φορά την κορυφή, το 2017 παρέα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Κώστα Σλούκα στη Φενέρμπαχτσε, ενώ μέχρι πριν από μερικές ώρες ήταν ο πρώτος Ιταλός σκόρερ στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Τώρα δεν είναι! 

Διότι, ο Ντάνιελ Χάκετ πλέον είναι στην κορυφή. Με τους 8 πόντους του στην εντυπωσιακή νίκη στο Μονακό και στο μεγάλο ρεκόρ της Βίρτους Μπολόνια, ο Ιταλοαμερικάνος γκαρντ έφθασε του 2.283 πόντους στο επίπεδο της EuroLeague, την ώρα που ο Ντατόμε σταμάτησε στους 2.278, έπειτα από 13 σεζόν και 273 παιχνίδια. 

O Χάκετ, γεννημένος πριν από 35 χρόνια στην γειτονική μας χώρα -από Αμερικανό πατέρα και Ιταλίδα μητέρα- έχει αγωνιστεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με την Σιένα, την Ολίμπια Μιλάνο, τον Ολυμπιακό, την Μπάμπεργκ, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και από το καλοκαίρι του 2022 με την Βίρτους Μπολόνια. Προφανώς η απόστασή του από τον... δεύτερο Ντατόμε θα μεγαλώσει αρκετά μέχρι το τέλος της σεζόν και θα μπορέσει να δημιουργήσει μία διαφορά ασφαλείας ώστε να προστατεύσει την άνοδό του στην κορυφή για αρκετά χρόνια...