Ο Ντάριους Τόμπσον της Μπασκόνια είναι ο MVP της 21ης αγωνιστικής (vid)
i

Ντάριους Τόμπσον / © euroleague.net

Ο Ντάριους Τόμπσον της Μπασκόνια είναι ο MVP της 21ης αγωνιστικής (vid)

Sportal newsroom 15:05 - 28.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:06 - 28.01.2023

Ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ είχε 19 πόντους, 16 ασίστ, 6 ριμπάουντ και ένα... τρομερό μπλοκ στη νίκη της Μπασκόνια επί της Αναντολού Εφές. Λογικά και δίκαια κέρδισε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής.

Η καριέρα του Ντάριους Τόμπσον έχει πάρει γνησίως αύξουσα πορεία. Πριν από τέσσερα χρόνια έπαιζε στο Ολλανδικό πρωτάθλημα με την Λέιντεν και το καλοκαίρι στα 27 του χρόνια έγινε rookie της Euroleague. Η Μπασκόνια του έδωσε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία και ο Αμερικανός γκαρντ έχει ανταποκριθεί άψογα στις αρμοδιότητές του. 

Μάλιστα, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής έκανε απίστευτο παιχνίδι και οδήγησε τους Βάσκους στη μεγάλη νίκη επί της Αναντολού Εφές με το εντυπωσιακό 114-111. Ο Τόμπσον έκανε ρεκόρ καριέρας με 16 ασίστ στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ είχε επίσης 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής. 

Το πιο εντυπωσιακό πάντως, από τα στατιστικά του ήταν το μπλοκ που έκανε και μάλιστα στο τελευταίο σουτ του αγώνα. Όταν ο Τάμπορ Πλάις των 221 εκατοστών σούταρε για τρεις πόντους με σκοπό να ισοφαρίσει το ματς, ο Τόμπσον παρά την τεράστια... υψομετρική διαφορά (είναι 1,92 μ.), έσβησε τα φώτα και απέτρεψε την δεύτερη παράταση.