Η Μπασκόνια ανακοίνωσε την απόκτηση του Μαξ Χέιντεγκερ
i

Μαξ Χέιντεγκερ / © fiba champions league

Η Μπασκόνια ανακοίνωσε την απόκτηση του Μαξ Χέιντεγκερ

Sportal newsroom 14:30 - 28.01.2023

Ο 25χρονος Αμερικανοισραηλινός γκαρντ, ο οποίος έκανε αίσθηση φέτος στο τούρκικο πρωτάθλημα με την Μερκεζεφέντι αποκτήθηκε από την ομάδα της Βιτόρια και ετοιμάζεται για δράση στην Euroleague.

Μετά το θέμα που προέκυψε με τον Πιέρια Χένρι και την... διαθεσιμότητά του έπειτα από τις κατηγορίες της FIBA για ντόπινγκ, η Μπασκόνια δεν είχε σκοπό να περιμένει να διαλευκανθεί η υπόθεση. Κι επειδή η ομάδα της Βιτόρια έχει βλέψεις και στόχους και στο πρωτάθλημα, αλλά και στην Euroleague, κινήθηκε γρήγορα και πρόσθεσε έναν ακόμα γκαρντ στη μηχανή της. Πρόκειται για τον Μαξ Χέιντεγκερ, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Τουρκία με την Μερκεζεφέντι. 

Ο 25χρονος Αμερικανοισραηλινός γκαρντ εξαργύρωσε με μεταγραφή σε ομάδα της Euroleague τα εντυπωσιακά του νούμερα που είχε στο τούρκικο πρωτάθλημα: 19.5 πόντους και 6.3 ασίστ.

Συγκεκριμένα ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Σάντα Μπάρμπαρα, πρώην παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ (2020-21) και πέρσι της γερμανικής Όλντενμπουργκ ανακοινώθηκε επίσημα από τη Μπασκόνια και παίρνει θέση στην έτσι κι αλλιώς ταλαντούχα... γραμμή των γκαρντ. Εκεί όπου δεσπόζει η παρουσία των Αμερικανών Μάρκους Χάουαρντ και Ντάριους Τόμπσον.