«Βόμβα» με υπόθεση ντόπινγκ στη Euroleague
i

Panagiotis Moschandreou/Getty Images

«Βόμβα» με υπόθεση ντόπινγκ στη Euroleague

Sportal newsroom 19:50 - 25.01.2023 / Ανανεώθηκε: 20:16 - 25.01.2023

H FΙΒΑ άνοιξε φάκελο για τον γκαρντ της Μπασκόνια, Πιέρια Χένρι, με την ισπανική ομάδα να αναφέρει ότι ο παίκτης έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα για διαδικαστικούς λόγους...

Είχε αρχίσει να... μυρίζει τις τελευταίες μέρες ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Πιέρι Χένρι στη Μπασκόνια.

Σε δημοσίευμά της η AS στις 23/1 είχε προιδεάσει τον κόσμο ότι ο Αμερικάνςο γκαρντ είναι... φευγάτος από τη Βιτόρια, χωρίς ωστόσο να καταλάβει κανείς τι θα επακολουθούσε.

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα: Η FIBA άνοιξε φάκελο στον Πιέρια Χένρι για υπόθεση ντόπινγκ.

Ο Χένρι έχει απουσιάσει από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της ομάδας και τα σενάρια για το μέλλον του έδιναν και έπαιρναν. Οι Ισπανοί τόνιζαν ότι επίσημα ο λόγος της απουσίας του είναι ένας τραυματισμός στο πέλμα, ωστόσο υπήρχαν φήμες ότι στο παρασκήνιο συμβαίνει κάτι άλλο.

Σήμερα λοιπόν το μυστήριο λύθηκε και όλα πήραν τονδ ρόμο τους. Η Μπασκόνια ενημέρωσε ότι το συμβόλαιο του Χένρι μπαίνει στον... πάγο, εξαιτίας της έρευνας της FIBA και όταν ξεκαθαρίσει η υπόθεση οι δύο πλευρές θα δουν πως θα κινηθούν.

Η ανακοίνωση:

«Με αφορμή τη διενέργεια ελέγχου ρουτίνας αντιντόπινγκ στον παίκτη Πιέρια Χένρι από τις αρχές της FIBA, η FIBA συμφώνησε να ανοίξει φάκελο για τον παίκτη και την προσωρινή αναστολή της άδειας του μέχρι την επίλυση του θέματος. Τόσο ο φάκελος, όσο και η συμφωνηθείσα αναστολή δεν απορρέουν από το γεγονός ότι ο παίκτης έδωσε θετικό αποτέλεσμα στον έλεγχο αντιντόπινγκ για απαγορευμένες ουσίες, αλλά μάλλον απορρέει από διαδικαστικό ζήτημα.

Με δεδομένο ότι ο παίκτης έχει τεθεί σε προσωρινή διαθεσιμότητα μέχρι την ολοκλήρωση του εν λόγω φακέλου, η Μπασκόνια και ο Πιέρια Χένρι συμφώνησαν να τερματίσουν προσωρινά το υπάρχομ συμβόλαιο μεταξύ των δύο πλευρών, με εμπιστοσύνη σε μια γρήγορη και ικανοποιητική επίλυση του ζητήματος το συντομότερο δυνατό.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει νέα ενημέρωση».