Γιασικεβίτσιους: «Η Ρεάλ λόγω απουσιών θα είναι διαφορετική στο Κάουνας, αλλά όχι χειρότερη!»

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Μπαρτσελόνα

i

© photo by NurPhoto / Getty Images / Ideal Images

Γιασικεβίτσιους: «Η Ρεάλ λόγω απουσιών θα είναι διαφορετική στο Κάουνας, αλλά όχι χειρότερη!»

Γιώργος Γαβριλάκης 11:38 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:40 - 17.05.2023

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, προσπαθεί να εστιάσει το ενδιαφέρον των παίκτες του στο ζητούμενο «που είναι η νίκη» και όχι στα δεδομένα του αγώνες και τις απουσίες -λόγω τραυματισμών- της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ότι έμαθαν... έμαθαν, τώρα αρχίζει η ώρα της κρίσης και με πράξεις στο παρκέ οι παίκτες της Μπαρτσελόνα θέλουν να δικαιώσουν τις προσδοκίες του συλλόγου και του προπονητή τους, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Οι Καταλανοί το βράδυ της 19ης Μαϊου θα αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό του Final Four της Euroleague τη Ρεάλ Μαδρίτης και θα διεκδικήσουν το ένα εισιτήριο του τελικού. Το άλλο θα καθοριστεί από το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού κόντρα στη Μονακό. 

Οι «μπλαουγκράνα» όμως, εστιάζουν στο πρώτο παιχνίδι και μόνο σε αυτό και «η ομάδα μας είναι σε καλή κατάσταση», παραδέχθηκε ο Σάρας και αφού καθησυχάστηκε από τη στιγμή που ο Γιαν Βέσελι ξεπέρασε το πρόβλημα στη μέση του και θα ταξιδέψει στο Κάουνας.

Ο Λιθουανός κόουτς εξήγησε πως «το σημαντικό είναι να συγκεντρωθούμε στα σαράντα λεπτά της αναμέτρησης που έχουμε μπροστά μας», δήλωσε αναφερόμενος στον ημιτελικό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. «Θα πρέπει να τα δώσουμε όλα μέσα στο γήπεδο. Να εμφανιστούμε έτοιμοι για τη νίκη από την πρώτη φάση του αγώνα», πρόσθεσε ενώ αναφέρθηκε και στις απουσίες της Ρεάλ Μαδρίτης, που δεν είναι και αμελητέες, αλλά σύμφωνα με τον προπονητή των Καταλανών δεν αλλάζει η ουσία των πραγμάτων, παρά μόνο κάποιες λεπτομέρειες. «Οι απουσίες της Ρεάλ αλλάζουν το παιχνίδι, γιατί πρέπει να προετοιμάσουμε διαφορετικά κάποια πράγματα, κάποια συστήματα και μερικές προσαρμογές», παραδέχθηκε, αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι η Ρεάλ θα είναι χειρότερη ομάδα. Διαθέτει βαθύ ρόστερ και πολύ έμπειρους παίκτες. Δεν θα είναι χειρότερη στο Κάουνας, ίσως να είναι διαφορετική, αλλά όχι υποδεέστερη». 

Βέβαια, οι... πονοκέφαλοι του κόουτς της Ρεάλ Μαδρίτης, Τσους Ματέο είναι έντονοι και δεν θα περάσουν εύκολα από τη στιγμή που στο Final Four θα ταξιδέψει χωρίς τους Γκερσόν Γιαμπουσέλε, Γκάμπριελ Ντεκ και Βενσάν Πουαριέ

Ο Γιασικεβίτσιους πάντως, προσπαθεί να εστιάσει την προσοχή των παικτών του και όπως κατέληξε «θα πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα νικητή και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που θα προκύψουν. Δεν ξέρω ποιος μας θεωρεί φαβορί ή όχι. Δεν έχει καμία σημασία για μένα. Πάμε για τη νίκη και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο σκέφτονται και οι αντίπαλοί μας. Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας είναι ότι βρισκόμαστε δύο νίκες μακριά από την κατάκτηση του σπουδαίου τροπαίου και θα πρέπει να διεκδικήσουμε τις ελπίδες που μας αναλογούν».