Δύο παίκτες της Μπαρτσελόνα προτιμούν μία σειρά τελικών στην EuroLeague, παρά το καθιερωμένο Final Four (vid)
i

© 2023 EuroLeague Basketball

Δύο παίκτες της Μπαρτσελόνα προτιμούν μία σειρά τελικών στην EuroLeague, παρά το καθιερωμένο Final Four (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:10 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 13:21 - 07.11.2023

Ο Τζαμπάρι Πάρκερ και ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις, δύο συμπαίκτες στην Μπαρτσελόνα, κλήθηκαν από την EuroLeague να απαντήσουν σε σημαντικά και λιγότερο ασήμαντα ερωτήματα. Oι επιλογές του προκάλεσαν αίσθηση! Διότι και οι δύο ψηφίζουν υπέρ της διεξαγωγής τελικών που ο πρωταθλητής θα κρίνεται στις τρεις νίκες και όχι μία συνάντηση σε μία πόλη, όπου θα συμμετέχουν τέσσερις ομάδες με ημιτελικούς και τελικούς...

Βρίσκονται στη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους. Ο Τζαμπάρι Πάρκερ είναι 28 ετών και ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις πέντε χρόνια μικρότερος. Οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά στη Βαρκελώνη, εκεί όπου ο Αμερικανός φόργουορντ ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του σταδιοδρομία (προερχόμενος από το ΝΒΑ), ενώ ο Λιθουανός γκαρντ την εξελίσσει και φέτος αγωνίζεται για τρίτη χρονιά με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα

Η EuroLeague τους τοποθέτησε στην ανακριτική θέση και τους «υποχρέωσε» να πάρουν προσωπικές, αλλά και... διοικητικές αποφάσεις για το μέλλον της διοργάνωσης ή για τις προτιμήσεις τους σε εξωαγωνιστικά ζητήματα. Οι δυο τους ρωτήθηκαν για το ποια είναι η γενικότερη στάση τους. Αν είναι της παλιάς σχολής και δεν τους αρέσει το instant replay ή αν η νέα τάξη πραγμάτων τους βρίσκει σύμφωνους. 

Κομβικό ερώτημα αποτέλεσε το αν επιλέγουν την διεξαγωγή Final Four, όπως έχει καθιερωθεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ή αν στο μυαλό τους θα ήταν πιο δελεαστική μία σειρά τελικών που ο πρωταθλητής θα κρίνεται στις τρεις νίκες. Το εντυπωσιακό είναι πως και οι δύο... απέρριψαν το Final Four και αν για τον Τζαμπάρι Πάρκερ ήταν αναμενόμενο λόγω ΝΒΑ, τότε ο Γιοκουμπάιτις έκανε την έκπληξη. 

Μάλιστα, ο Γιοκουμπάιτις εξήγησε και τον λόγο που έκανε αυτή την επιλογή: «Δύο σερί χρόνια πήγαμε ως φαβορί στην τελική φάση της διοργάνωσης, αλλά χάσαμε από την Ρεάλ σε μία χρονιά που μέχρι εκείνη τη στιγμή την είχαμε νικήσει στις προηγούμενες αναμετρήσεις. Είχαμε επικρατήσει 5-6 φορές συνεχόμενες, αλλά χάσαμε ένα ματς και αποκλειστήκαμε». 

Επίθεση ισλαμιστών χάκερ στο σάιτ της Μακάμπι - Το μήνυμα που άφησαν και η φωτογραφία που... τρόμαξε το Ισραήλ
EUROLEAGUE

10:17 - 07.11.2023

Επίθεση ισλαμιστών χάκερ στο σάιτ της Μακάμπι - Το μήνυμα που άφησαν και η φωτογραφία που... τρόμαξε το Ισραήλ

Ο ιστότοπος της Μακάμπι Τελ Αβίβ δέχθηκε κυβερνοεπίθεση από χάκερ, που άφησαν εικόνες και μηνύματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού, ενημερώνοντας παράλληλα πως «η νίκη του Αλλάχ είναι κοντά».

Και οι δυο αν και νέοι, στo quiz που κλήθηκαν να συμμετέχουν επέλεξαν περισσότερες φορές την Old School συνταγή. Μάλιστα, ο Τζαμπάρι Πάρκερ αποκάλυψε πως προτιμά κλασσική ροκ μουσική, παρά Trap, ενώ ο Γιοκουμπάιτις θα πήγαινε μια βόλτα με τα πόδια και όχι με ηλεκτρονικό πατίνι. Σε αντίθεση με τον Αμερικανό!