Ο κόουτς Πεναρόγια έχει βαρεθεί να ακούει ότι θα απολυθεί από την Μπασκόνια - «Δεν έχω ιδέα, σταματήστε να ρωτάτε»

Ο κόουτς Πεναρόγια έχει βαρεθεί να ακούει ότι θα απολυθεί από την Μπασκόνια - «Δεν έχω ιδέα, σταματήστε να ρωτάτε»

Γιώργος Γαβριλάκης 14:38 - 30.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:41 - 30.10.2023

Στην EuroLeague η Μπασκόνια έχει μία νίκη σε πέντε αγώνες, αλλά στην Ισπανία τα πάει ακόμα χειρότερα. Έχασε και από την Ανδόρα και μετά την ήττα ο Ζοάν Πεναρόγια ρωτήθηκε για το μέλλον του στον πάγκο της ομάδας. Απάντησε, προσπαθώντας να κρατήσει την ψυχραιμία του.

Δεν είναι μόνοι οι τέσσερις ήττες έπειτα από πέντε αγωνιστικές στην EuroLeague. H Μπασκόνια δεν τα καταφέρνει καλά ούτε στο εγχώριο πρωτάθλημα. Αγωνιστικά... υποφέρει, ενώ ακόμα και όταν νικάει τα καταφέρνει οριακά, ακόμα και με χειρότερους θεωρητικά αντιπάλους. 

Η όλη κατάσταση έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον κόουτς Ζοάν Πεναρόγια, ο οποίος θεωρείται το μεγάλο φαβορί ώστε να γίνει ο τέταρτος προπονητής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση που θα αποχωρήσει. Ο πρώτος ήταν ο Σέρτζιο Σκαριόλο, ο οποίος αποδεσμεύτηκε από τη Βίρτους Μπολόνια πριν καν ξεκινήσει η δράση, λόγω της κόντρας του με τη διοίκηση. Ο δεύτερος ήταν ο Τι Τζέι Πάρκερ, ο οποίος απολύθηκε από τον αδελφό του, πρόεδρο της Βιλερμπάν και πρώην σταρ του ΝΒΑ, Τόνι Πάρκερ -και λίγο αργότερα τη θέση του πήρε ο Τζιανμάρκο Ποτζέκο

Ακολούθησε, μία μέρα αργότερα, η αποχώρηση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς από τον Ερυθρό Αστέρα και η αντικατάστασή του με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Τώρα, τα περισσότερα δεδομένα συνηγορούν ότι ο Πεναρόγια μετράει... μέρες και ίσως ο Ιβάνοβιτς να επιστρέψει στη Μπασκόνια, για μια ακόμα φορά. 

Ειδικά, μετά την τρίτη ήττα των Βάσκων σε επτά αγώνες του ισπανικού πρωταθλήματος από την Ανδόρα αυτή τη φορά, οι περισσότεροι περίμεναν πως η ανακοίνωση της απόλυσης του ήρθε η ώρα να δει το φως της δημοσιότητας. Τελικά αυτό δεν συνέβη και μετά το τέλος του αγώνα στη συνέντευξη Τύπου ο Πεναρόγια ρωτήθηκε επί του θέματος. 

Οι... οδηγοί στις βασικές στατιστικές κατηγορίες έπειτα από πέντε αγωνιστικές στην EuroLeague
EUROLEAGUE

14:06 - 28.10.2023

Οι... οδηγοί στις βασικές στατιστικές κατηγορίες έπειτα από πέντε αγωνιστικές στην EuroLeague

Συμπληρώθηκαν πέντε αγωνιστικές στην EuroLeague και μπορεί ακόμα να βρισκόμαστε στην αρχή μία μακράς διαδρομής με... ανηφορική κλήση, αλλά τα πρώτα προσωποκεντρικά δείγματα γραφής έχουν προσμετρηθεί και σας παρουσιάζουμε τους πρωταγωνιστές των βασικών στατιστικών κατηγοριών. Ο Νίκολα Μίροτιτς της Μιλάνο είναι το κεντρικό πρόσωπο, ενώ ο Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού βρίσκεται στο Top 5 σε πόντους και ριμπάουντ.

«Δεν ξέρω τίποτα», είπε, προσπαθώντας να κρατήσει την ψυχραιμία του για τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις που δέχεται για το μέλλον του στην ομάδα τον τελευταίο καιρό. «Δεν έχω μιλήσει για τίποτα και με κανέναν», πρόσθεσε φανερά ενοχλημένος, καθώς η κατάσταση δεν λέει να κοπάσει. Αρχικά είχε πει ότι «δεν δίνω προσοχή στον θόρυβο», αλλά αυτός όλο και αυξάνεται, οπότε έχει αρχίσει να τον κουράζει. 

«Εδώ και μία εβδομάδα όλοι με ρωτάτε το ίδιο πράγμα», εξήγησε στους δημοσιογράφους και κατέληξε στο εξής: «Σας απαντάω συνέχεια ότι δεν ξέρω και αυτό συνεχίζεται όλη την ώρα. Δεν ξέρω τι θα συμβεί και δεν είμαι σε θέση να σας δώσω την είδηση που ψάχνετε». 

Sportal Monday Live με ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!