Γιατί χάνει έδαφος συνεχώς η συμμετοχή ομάδας από το Ντουμπάι στην Euroleague – Ποιοι είναι οι δυο λόγοι που θα καθορίσουν τη συμμετοχή

Γιατί χάνει έδαφος συνεχώς η συμμετοχή ομάδας από το Ντουμπάι στην Euroleague – Ποιοι είναι οι δυο λόγοι που θα καθορίσουν τη συμμετοχή

Γιάννης Πάλλας 18:10 - 04.05.2024 / Ανανεώθηκε: 06:14 - 16.05.2024

Απομακρύνεται η πιθανότητα άμεσης συμμετοχής ομάδας από το Ντουμπάι στην Euroleague και το Sportal παραθέτει δυο σημαντικούς λόγους

Μπορεί πριν από καιρό η προοπτική της παρουσίας μιας ομάδας από το Ντουμπάι να συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες για να υλοποιηθεί άμεσα το εγχείρημα στην Euroleague, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal το σενάριο της συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έχει απομακρυνθεί σημαντικά.

Μάλιστα, ακόμη και ο CEO της Euroleague Παούλιους Μοτιεγιούνας με συνέντευξη του στην ισπανική AS μίλησε πλέον για πιθανότητες 50-50 για την υλοποίηση του συγκεκριμένου πλάνου.

Δυο είναι οι βασικοί λόγοι που στην ουσία έχει «παγώσει» το θέμα και δεν πρόκειται να υπάρξει σε πρώτη φάση πιθανότητα ένταξης ομάδας από το Ντουμπάι στην Λίγκα όχι τη σεζόν 2024-2025, αλλά πιθανότατα και την αγωνιστική περίοδο 2025-2026.

Ο πρώτος λόγος: Ποιες ομάδες αντιδρούν και θεωρούν λίγα τα χρήματα

Για να πάρει μέρος μια ομάδα από το Ντουμπάι στην Euroleague θα χρειαστεί να καταβληθεί ένα ποσό για τη συμμετοχή. Ακούστηκαν πολλά, γράφτηκαν περισσότερα για εκατομμύρια δολάρια, όμως στους κύκλους των ομάδων αυτό που έχει ειπωθεί είναι πως θα μπορούσαν τα χρήματα να είναι περισσότερα. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η Μπαρτσελόνα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Ζάλγκιρις!

Οι τρεις ομάδες που έχουν μεγάλη ιστορία και διαδρομή και η γνώμη τους έχει βαρύνουσα άποψη υποστηρίζουν πως τα χρήματα που θα δοθούν για τη συμμετοχή μιας ομάδας από το Ντουμπάι είναι λίγα και θα πρέπει η τελική πρόταση να είναι μεγαλύτερη.

Ο δεύτερος λόγος: Το σάλαρι καπ δεν ψηφίστηκε στην τελευταία Γενική Συνέλευση των Μετόχων και αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στοιχείο

Στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Euroleague δεν έπεσε στο τραπέζι προς ψήφιση η θέση για την παρουσία σάλαρι καπ στο πρωτάθλημα. ΟΛΕΣ οι ομάδες γνωρίζουν τις οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν στο Ντουμπάι και τις προοπτικές για μια ομάδα που θα είναι χωρίς οριοθετημένο μπάτζετ.

Δηλαδή, μπορεί να φτιάχτει ομάδα που να αγγίζει τα 50 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που την απομακρύνει από κάθε έννοια ανταγωνισμού στη Euroleague. Για να «ανάψει» το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή ομάδας από το Ντουμπάι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα πρέπει πρώτα να περάσει το θέμα του καθορισμού σάλαρι καπ στο πρωτάθλημα.

Μοτιεγιούνας: «Οι πέντε υποψήφιες ομάδες που θα δώσουν τη θέση τους στην Παρί» - Τι είπε για την ομάδα από το Ντουμπάι!
EUROLEAGUE

14:54 - 04.05.2024

Μοτιεγιούνας: «Οι πέντε υποψήφιες ομάδες που θα δώσουν τη θέση τους στην Παρί» - Τι είπε για την ομάδα από το Ντουμπάι!

Ο CEO της Euroleague Παούλιους Μοτιεγιούνας μίλησε στην εφημερίδα AS για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και την προοπτική ένταξης ομάδας από το Ντουμπάι – Ποια ομάδα θα χάσει τη θέση της από την Παρί

Όσο αυτό δεν θα ψηφίζεται από τη Euroleague, τόσο θα μένει μακριά κάθε πιθανότητα συμμετοχής στη Λίγκα μιας ομάδας από το Ντουμπάι.