Ο απόλυτος οδηγός για τις μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων της Euroleague: Τα «θέλω» Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, τα «καυτά» ονόματα και τα νέα project!

Ο απόλυτος οδηγός για τις μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων της Euroleague: Τα «θέλω» Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, τα «καυτά» ονόματα και τα νέα project!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 22:48 - 01.06.2023 / Ανανεώθηκε: 00:09 - 02.06.2023

Το Sportal αναλύει όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα της Euroleague, με τις ομάδες να έχουν ήδη ξεκινήσει την προσπάθειά τους προκειμένου να χτίσουν δυνατά σύνολα για την επόμενη σεζόν.

Με την Euroleague να έχει τελειώσει εδώ και 10 μέρες, το μυαλό όλων πάει στην επόμενη μέρα και στο πώς θα χτιστούν οι ομάδες.

Ονόματα ακούγονται κάθε μέρα και είναι πολλά, με πολλούς παίκτες να ετοιμάζουν βαλίτσες για άλλες πόλεις ή ομάδες, ενώ το ίδιο ισχύει και για προπονητές.

Φάκελος Μιλουτίνοφ: Η πρώτη επαφή με τον Ολυμπιακό, τα οικονομικά δεδομένα και το επόμενο ραντεβού
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

18:10 - 29.05.2023

Φάκελος Μιλουτίνοφ: Η πρώτη επαφή με τον Ολυμπιακό, τα οικονομικά δεδομένα και το επόμενο ραντεβού

Ολυμπιακός και Μιλουτίνοφ είχαν μια πρώτη επαφή, με τις δύο πλευρές να μην φτάνουν ακόμα σε συμφωνία, αλλά να υπάρχει πολύ καλή διάθεση ενόψει της συνέχειας, η οποία όμως θα έρθει μετά τους τελικούς.

Το Sportal θα προσπαθήσει να κάνει την... σούμα από όλα αυτά, παραθέτοντάς σας τα τελευταία δεδομένα σχετικά με τις κινήσεις που ετοιμάζονται να γίνουν ή έχουν ήδη γίνει, καθώς το καλοκαίρι αναμένεται μεγάλο και άκρως καυτό!

Ο Ολυμπιακός θέλει να παραμείνει στην Elite

Νίκολα Μιλουτίνοφ Νίκολα Μιλουτίνοφ / © Intime

Ο Ολυμπιακός, μετά και τον χαμένο τελικό της Euroleague, έχει θέσει ως βασικό στόχο να παραμείνει ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Euroleague και να διεκδικήσει ξανά την κορυφή. Αρχικά μένει να δούμε το τι θα γίνει με τις ανανεώσεις των Κώστα Σλούκα και Κώστα Παπανικολάου. Όπως όλα δείχνουν, ο δρόμος είναι καλός και για τους δύο, όμως μετά τους τελικούς θα «κλείσουν» και τα δύο μέτωπα.

Από εκεί και πέρα, ο μεγάλος στόχος δεν είναι άλλος από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος είχε ήδη ένα ραντεβού με τον Ολυμπιακό και μετά τους τελικούς θα έχει ακόμα ένα, στο οποίο λογικά θα κλείσει και η υπόθεσή του, καθώς μπορεί να υπάρχει απόσταση στο οικονομικό, όμως υπάρχει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές να βάλουν νερό στο κρασί τους.

Ο ανανεωμένος Παναθηναϊκός

Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Εργκίν Αταμάν © Intime

Μετά την τρίτη σερί κάκιστη χρονιά του στην Euroleague, ο Παναθηναϊκός έχει θέσει ως στόχο την ολική ανανέωση του ρόστερ του και να επιστρέψει στις κορυφαίες ομάδες, ώστε να βρεθεί ξανά στα πλέι οφς και στη συνέχεια και τα Final 4. Έχει ήδη κάνει μια σπουδαία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση, με την πρόσληψη του πλέον επιτυχημένου προπονητή τα τελευταία χρόνια, του Εργκίν Αταμάν. Από εκεί και πέρα θα μείνουν ελάχιστοι παίκτες από το τωρινό ρόστερ θα μείνουν.

Κομβική είναι η παραμονή του Γιώργου Παπαγιάννη που θα ξεκαθαρίσει μετά τους τελικούς, ενώ στο μεταγραφικό κομμάτι θέλει να κάνει την διαφορά στο «1» και στο «5», ενώ μέσα στον Ιούνιο θα τελειώσουν οι υποθέσεις των Λούκα Βιλντόζα, Κώστα Αντετοκούνμπο και Δημήτρη Μωραΐτη.

Φυσικά θα συνεχίσει να κοιτάζει την αγορά και για άλλους παίκτες σε άλλες θέσεις. Στόχος είναι ο Μάριο Χεζόνια, που όμως έχει συμβόλαιο με την Ρεάλ, αλλά και ο Κέβιν Πάντερ, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι θα πάρει τις αποφάσεις του μετά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις με την Παρτίζαν.

Η Μονακό θέλει το βήμα παραπάνω

Μάικ Τζέιμς © Intime

Η Μονακό έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία της μέχρι το Final 4 και θέλει σίγουρα να κάνει και το βήμα παραπάνω, καθώς αποτελεί μια ομάδα που διαρκώς κινείται προς τα εμπρός. Ο Μάικ Τζέιμς αποτελεί ένα ερωτηματικό μετά και τα όσα έγιναν στο Κάουνας (παίζει πολύ και καλά στο γαλλικό πρωτάθλημα), ενώ μια ενδεχόμενη άφιξη Πασκουάλ στο πριγκιπάτο θα κάνει ακόμα πιο περίπλοκα τα πράγματα για τον Αμερικανό. Πάντως η κίνηση του Μίροτιτς και η συμφωνία που σας αποκάλυψε το Sportal δείχνει ότι στο Μονακό έχουν στόχο την κορυφή.

Η Μπάγερν του Λάσο

Πάμπλο Λάσο © Intime

Η Μπάγερν αποτελεί έναν από τους κορυφαίους συλλόγους στον κόσμο και το οικονομικό μπορεί να πάει ψηλά (κοινό ταμείο με το ποδόσφαιρο), ώστε να κάνει κάτι καλό. Η παρουσία του Πάμπλο Λάσο στον πάγκο από τη νέα σεζόν άλλωστε δείχνει ότι στόχος των Βαυαρών είναι να βγουν από την αφάνεια και να δείξουν ότι μπορούν να ξεχωρίσουν και στο μπάσκετ.

Από εκεί και πέρα, αφού είμαστε σε γερμανικό έδαφος, αξίζει να σταθούμε στην Άλμπα. Η γερμανική ομάδα, μετά και το φιάσκο στο γερμανικό πρωτάθλημα, ετοιμάζεται για ολικό λίφτινγκ, αλλάζοντας σχεδόν όλο το ρόστερ! Έτσι, ονόματα όπως ο Λουκ Σίκμα θα βγουν στην αγορά και αναμένεται να έχουμε πολλούς υποψήφιους μνηστήρες.

Τα ερωτηματικά της Ιταλίας

Ετόρε Μεσίνα © Intime

Η Βίρτους αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό στην Ιταλία. Αρχικά η θέση της στην Euroleague δεν είναι σίγουρη, καθώς δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την Γκραν Κανάρια. Εάν οι Ισπανοί δηλώσουν πως μπορούν να παίξουν στην διοργάνωση, τότε η Βίρτους δεν ξέρουμε εάν θα βρεθεί επίσης σε αυτήν. Από την άλλη η Αρμάνι έχει δώσει τα χέρια, όπως όλα δείχνουν, με τον Ντάριους Τόμπσον της Μπασκόνια και δείχνει πως θέλει να επιστρέψει στις κορυφαίες ομάδες. Βέβαια η έλευση Τόμπσον μπορεί να σημαίνει αποχωρήσεις τοπ παικτών στην περιφέρεια.

Η πάντα δυνατή Ισπανία και τα οικονομικά ψαλίδια

Οι Ισπανικές ομάδες πάντα είναι ανάμεσα στις κορυφαίες. Εξάλλου από εκεί είναι και η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Ισπανοί έχουν δώσει τα χέρια με τον Φακούντο Καμπάτσο, πράγμα που σημαίνει πως ό,τι και να αποφασίσει ο Σέρχι Ροντρίγκεθ (απόσυρση ή όχι), η Βασίλισσα θα έχει έναν πλέι μέικερ από το ψηλότερο ράφι. Παράλληλα η κατάκτηση της Euroleague σημαίνει ότι ο Ματέο δεν θα αποχωρήσει με τίποτα, οπότε μια σημαντική θέση προπονητή μένει δεσμευμένη, γεγονός που θα παίξει ρόλο στο μεταγραφικό παζάρι.

Η Μπαρτσελόνα δεν ξέρουμε ακόμα πώς θα παρουσιαστεί με τα νέα οικονομικά δεδομένα και αυτό προβληματίζει, ενώ η Μπασκόνια περιμένουμε και πάλι πως θα είναι η ομάδα που θα κάνει μια αξιοπρεπή πορεία, συστήνοντάς μας Αμερικανούς που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Η νέα Εφές και η σταθερή Φενέρ

Ο Ροντρίγκ Μπομπουά © Intime

Η Εφές θα είναι άλλη ομάδα τη νέα σεζόν. Ο Μπομπουά μένει, όμως ο Μίτσιτς είναι ερωτηματικό, καθώς το NBA καραδοκεί. Λάρκιν και Κλάιμπερν έχουν συμβόλαια βέβαια και αυτό δείχνει ότι και πάλι η ομάδα από την Πόλη θα είναι ανταγωνιστική. Λέτε να έχει και τον Σφαιρόπουλο στον πάγκο;

Αυτή που σίγουρα θα έχει Έλληνα κόουτς και τη νέα σεζόν είναι η Φενέρ. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έχει έτοιμο τον κορμό της και τη νέα σεζόν αναμένεται ακόμα πιο δυνατή, έχοντας και παραπάνω εμπειρία και χημεία. Από εκεί και πέρα, λίγες κινήσεις αναμένεται να γίνουν εκεί, με τον Παπαγιάννη όμως να είναι ένας από τους στόχους.