Η Μονακό εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας δύο διαφορετικών ομάδων τη νέα σεζόν

Η Μονακό εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας δύο διαφορετικών ομάδων τη νέα σεζόν

Χρήστος Τσάλτας 13:22 - 01.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:34 - 01.06.2023

Η Μονακό καταστρώνει τα πλάνα της για τη νέα σεζόν, με τους ιθύνοντες την ομάδα να εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο δημιουργίας δύο διαφορετικών ρόστερ για Euroleague και γαλλικό πρωτάθλημα.

Η φορολογία στο γαλλικό πρωτάθλημα έχει οδηγήσει την Μονακό σε αδιέξοδο. Το ποσό είναι πολύ υψηλό, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στις τάξεις της ομάδας. Για το λόγο αυτό στο Μόντε Κάρλο εξετάζουν μια ριζοσπαστική λύση, που αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από το εξωτερικό, η ομάδα του Μονακό σκέφτεται πολύ σοβαρά τη δημιουργία δύο διαφορετικών ρόστερ τη νέα σεζόν. Ένα για την Euroleague και την δημιουργία Β' Ομάδας που θα αγωνίζεται στο εγχώριο πρωτάθλημα. Μια λύση που έρχεται στην επιφάνεια λόγω του φόρου πολυτελείας που πληρώνει η Μονακό.

«Πρώτος στόχος της Μονακό ο Πασκουάλ και δεύτερος ο Τρινκιέρι»
EUROLEAGUE

14:02 - 29.05.2023

«Πρώτος στόχος της Μονακό ο Πασκουάλ και δεύτερος ο Τρινκιέρι»

Από την Ιταλία προέκυψε η... εικόνα πως η Μονακό δεν πρόκειται να συνεχίσει τη νέα σεζόν με τον κόουτς Σάσα Ομπράντοβιτς και η ομάδα του Πριγκιπάτου βάζει ως προτεραιότητα την πρόσληψη του Τσάβι Πασκουάλ, έχοντας ως εναλλακτικό πλάνο τον Αντρέα Τρινκιέρι.

Σύμφωνα με το καταστατικό του πρωταθλήμτος κάθε ομάδα που έχει μπάτζετ μεγαλύτερο των 8,5 εκατ. ευρώ για προπονητές και παίκτες θα πληρώσει τον ανάλογο φόρο πολυτελείας, ο οποίος βρίσκεται σε συνάρτηση με το ύψος του μπάτζετ., Αυτό σημαίνει πως με τους Μονεγάσκους, που έχουν αγωνιστικό μπάτζετ στα 10,7 εκατ ευρώ να πληρώνουν φόρο περίπου 2,5 εκατ. ευρώ στην λίγκα για να συμμετάσχει η ομάδα στο πρωτάθλημα.

Με τη δημιουργία Β' Ομάδας που θα έχει πολύ χαμηλότερο κόστος σε σχεση με την ομάδα που θα αγωνίζεται στην Euroleague, η ομάδα του Μόντε Κάρλο θα είναι σε θέση να εξισορροπήσειο την κατάσταση, την ίδια ώρα που θα δώσει χώρο σε νεαρούς και εξελίξιμους παίκτες να πάρουν παραστάσεις σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το γαλλικό.