Εκτίμηση «βόμβα» από Τουρκία για Μίροτιτς - «Παναθηναϊκός ή Μονακό οι επιλογές του»

Νίκολα Μίροτιτς

i

©Intime

Εκτίμηση «βόμβα» από Τουρκία για Μίροτιτς - «Παναθηναϊκός ή Μονακό οι επιλογές του»

Ηλίας Λαλιώτης 16:39 - 30.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:58 - 30.05.2023

Στην Ισπανία θεωρούν δεδομένη την άμεση αποχώρηση του Νίκολα Μίροτιτς από την Μπαρτσελόνα και Τούρκος δημοσιογράφος εκτιμά πως ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη επιλογή για τον Μαυροβούνιο φόργουορντ, λόγω Εργκίν Αταμάν.

Ο Νίκολα Μίροτιτς αναμένεται να γίνει ένα από τα πιο hot ονόματα του φετινού καλοκαιριού στην αγορά της Euroleague. Στην Ισπανία έχουν αρχίσει και θεωρούν δεδομένη την αποχώρηση του Μαυροβούνιου φόργουορντ από την Μπαρτσελόνα, καθώς δεν αντέχουν το βαρύ του συμβόλαιο. 

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Ανίλ Γιουσάλ, μάλιστα, έριξε την πρώτη... βόμβα, κάνοντας εκτίμηση (και όχι ρεπορτάζ) για τις επιλογές που θα έχει ο 32χρονος σταρ, εφόσον οι φήμες επιβεβαιωθούν και αποχωρήσει από τους «μπλαουγράνα».

Απίθανη θεωρείται η παραμονή του Μίροτιτς στην Μπαρτσελόνα και πιθανή αυτή του Γιασικεβίτσιους
LIGA ENDESA

14:42 - 30.05.2023

Απίθανη θεωρείται η παραμονή του Μίροτιτς στην Μπαρτσελόνα και πιθανή αυτή του Γιασικεβίτσιους

Ο Νίκολα Μίροτιτς έχει συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα έως το καλοκαίρι του 2025, αλλά στην Ισπανία θεωρούν πως δεν πρόκειται να συνεχίσει στην ομάδα - Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αν αποδεχθεί τη μείωση αποδοχών ίσως παραμείνει στο... τιμόνι.

Μέσα σε αυτές περιλαμβάνει την επιστροφή στο NBA, την πλούσια Μονακό και τον Παναθηναϊκό, που έχει μπει δυναμικά στο φετινό μεταγραφικό παζάρι. Μάλιστα, εξηγεί πως το Τριφύλλι θα είναι η καλύτερη επιλογή, λόγω του Εργκίν Αταμάν.

«Αυτή ήταν η μεγάλη βόμβα. Ο Μίροτιτς δεν αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα. Προφανώς με τα σημερινά χρήματα που παίρνει, θα ήταν καλύτερο για αυτόν να επιστρέψει στο NBA. Στην Ευρώπη νομίζω ότι υπάρχουν 1-2 δυνατότητες. Η πρώτη είναι η Μονακό, αλλά το καλύτερο σενάριο είναι ο Παναθηναϊκός. Νομίζω ότι η απόδοσή του με τον Εργκίν Αταμάν θα είναι πολύ παραγωγική», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ρεπορταζιακά δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν αυτό το σενάριο. Ωστόσο, ακόμα ο Νίκολα Μίροτιτς δεν έχει μείνει ελεύθερος, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει δείξει μέχρι τώρα διάθεση να «χτυπήσει» ότι καλό κινείται στην αγορά, αλλά κυρίως για τη θέση του point guard και του σέντερ. Το αν θα «κοιτάξει» προς τον Μαυροβούνιο παιχταρά θα εξαρτηθεί από τον Εργκίν Αταμάν.

Αξίζει, πάντως, να τονίσουμε πως ο Τούρκος προπονητής έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Μίροτιτς και στο παρελθόν είχε δηλώσει ως προπονητής της Εφές (δείτε το παρακάτω βίντεο μετά το 33:00), ότι το Νο1 ντραφτ που θα έκανε από όλους τους παίκτες της Euroleague, αν μπορούσε, θα ήταν ο διεθνής με την Ισπανία φόργουορντ.