Euroleague: «Μάχες» κορυφής και ντέρμπι για όλα τα γούστα
i

© Intime

Euroleague: «Μάχες» κορυφής και ντέρμπι για όλα τα γούστα

Sportal newsroom 12:08 - 26.01.2023 / Ανανεώθηκε: 12:12 - 26.01.2023

Φοβερές αναμετρήσεις που θα φέρουν αλλαγές στη μάχη της οκτάδας φέρνει η 21η αγωνιστική της Euroleague που ξεκινάει σήμερα, Πέμπτη 26/1 και ολοκληρώνεται μια μέρα αργότερα.

Clasico, μάχη στο Βελιγράδι ανάμεσα σε Ερυθρό Αστέρα και Παρτιζάν, εντός έδρας δοκιμασία της Μονακό κόντρα στην επικίνδυνη Αρμάνι, επικίνδυνη αποστολή της Φενέρ στη Γαλλία και μάχη για τα playoffs ανάμεσα σε Μπασκόνια και Εφές. Διαλέξτε και πάρτε…

Ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει την Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ απόψε το βράδυ, σε ένα παιχνίδι που οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους αφού οι Λιθουανοί είναι σε τροχιά οκτάδας, ενώ οι «πράσινοι» του Ράντονιτς ψάχνουν νίκη – βάλσαμο προκειμένου να κερδίσουν λίγη ηρεμία.

Χωρίς περιθώρια λάθους ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Ζαλγκίρις
EUROLEAGUE

09:15 - 26.01.2023

Χωρίς περιθώρια λάθους ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Ζαλγκίρις

O Παναθηναϊκός υποδέχεται την Πέμπτη (26/1, 22:00) τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΟΑΚΑ για την 21η αγωνιστική της Euroleague, με την συμμετοχή των Νέιτ Ουόλτερς, Αρτούρας Γκουντάιτις να είναι αμφίβολη - Εκτός οι Λευτέρης Μποχωρίδης και Λευτέρης Μαντζούκας.

Πέρα από αυτόν τον αγώνα όμως η Euroleague θα κάνει τζάμπολ σε παιχνίδια σημαντικά για τη συνέχεια της διοργάνωσης και τη μάχη της τελικής οκτάδας που θα περάσει σε σειρά νοκ άουτ. Η αρχή φυσικά γίνεται στη Μαδρίτη. Σούπερ ματς, clasico, πείτε όπως θέλετε. Η Ρεάλ φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα (20.00) και όλη η Ευρώπη αγωνιά για το ματς των ομάδων που μαζί με τον Ολυμπιακό και τη Φενέρ οδηγούν την κούρσα έχοντας ρεκόρ 13-7.

Μια ώρα αργότερα η αδιάφορη Άλμπα που έχει χάσει κάθε στόχο στη διοργάνωση, φιλοξενεί τη Βαλένθια στο πιο χαλαρό ματς της ημέρας, ενώ στις 22.00, παράλληλα με τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ζαλγκίρις, θα διεξαχθούν δύο ακόμα αναμετρήσεις.

Η Μονακό θα φιλοξενήσει την επικίνδυνη και πληγωμένη Αρμάνι. Οι Γάλλοι είναι μια νίκη πίσω από την κορυφή, οι Ιταλοί τελευταίοι με την Άλμπα. Η ποιότητα της Αρμάνι είναι τέτοια όμως, που όλα είναι ανοιχτά. Υπάρχει πάντα και ο εγωισμός βλέπετε… Παράλληλα σκληρή μάχη αναμένεται να δώσει η Φενέρ στην έδρα της Βιλερμπάν που τον τελευταίο καιρό επιχειρεί να ανασκευάσει τις εντυπώσεις από το κακό της ξεκίνημα στη διοργάνωση.

Με σούπερ ντέρμπι ανοίγει και η δεύτερη μέρα της 21ης αγωνιστικής. Στη Σερβία και συγκεκριμένα στο Βελιγράδι, ο Ερυθρός Αστέρας κοντράρεται με την Παρτιζάν σε μια «μάχη» που αναμένεται να πέσουν κορμιά. Οι δύο ομάδες βρίσκονται μια και δύο νίκες αντίστοιχα κάτω από τη ζώνη των play offs και η νίκη αποτελεί μονόδρομο για αμφότερες.

Παράλληλα, συγκλονιστικό αναμένεται το παιχνίδι της Μπασκόνια με την Εφές, δύο ομάδων που θέλουν να περάσουν στην επόμενη φάση. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη ζώνη της οκτάδας, η Εφές παλεύει να μπει ξανά σε αυτή, αφού είναι μια νίκη κάτω.

Βεζένκοφ, Φαλ και έρχεται ο Ουόκαπ: Πως ο Ολυμπιακός άλλαξε τη λογική του και φτιάχνει κορμό πολλών ετών
EUROLEAGUE

08:41 - 26.01.2023

Βεζένκοφ, Φαλ και έρχεται ο Ουόκαπ: Πως ο Ολυμπιακός άλλαξε τη λογική του και φτιάχνει κορμό πολλών ετών

Η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός κι ενώ η αγωνιστική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση της να βάλει τις βάσεις για την επόμενη διετία. Μέχρι το καλοκαίρι του 2025 όταν και ολοκληρώνεται το νέο συμβόλαιο του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Πάνω της η Μακάμπι που έρχεται στις 21.30 στο ΣΕΦ να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Σπουδαία μάχη και αυτή με το βλέμμα στους «8»…

Το τελευταίο χρονικά ματς, είναι αυτό της Μπάγερν με την Βίρτους. Θεωρητικά και αυτές έχουν ακόμα ελπίδες πρόκρισης. Από την θεωρία στην πράξη όμως, υπάρχει πολύς δρόμος…

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 26/1/2023

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα (20.00)

Άλμπα – Βαλένθια (21.00)

Μονακό – Αρμάνι (22.00)

Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις (22.00)

Βιλερμπάν – Φενέρ (22.00)

Παρασκευή 27/1

Ερυθρός Αστέρας – Παρτιζάν (20.00)

Μπασκόνια – Εφές (21.30)

Ολυμπιακός – Μακάμπι (21.30)

Μπάγερν – Βίρτους (21.45)