Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού το 2013 μέσα από τα μάτια της Euroleague

Βασίλης Σπανούλης

i

© Euroleague

Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού το 2013 μέσα από τα μάτια της Euroleague

Η Euroleague μπορεί να μην έχει μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς ακόμα, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους ανθρώπους της από το να μας θυμίσουν την κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό το 2013!

Ο τελευταίος τίτλος που κατέκτησε ελληνική ομάδα στην Euroleague ήταν αυτός του Ολυμπιακού το 2013, με τους Πειραιώτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να διαλύουν ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ Μαδρίτης στο Λονδίνο, φτάνοντας στο τρόπαιο.

Ένα μήνα και κάτι λοιπόν πριν το ξεκίνημα των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, όταν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα κοντραριστούν στο ΟΑΚΑ, οι άνθρωποι της Euroleague γύρισαν το χρόνο πίσω και μας θύμισαν εικόνες από τον ερυθρόλευκο θρίαμβο του Λονδίνου!

Συγκεκριμένα η Euroleague δημοσίευσε στα social media μερικές φωτογραφίες από εκείνη την βραδιά, μαζί με την λεζάντα: «Οι πρωταθληματικές φωτογραφίες του Ολυμπιακού από το Final Four του 2013 μοιάζουν πραγματικά εμβληματικές».

Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει στον τελικό της Euroleague με 100-88 της Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας σε συγκλονιστική κατάσταση τον Βασίλη Σπανούλη, που τελείωσε το ματς με 22 πόντους (5/9 τρίποντα, 0/3 δίποντα και 7/10 βολές) και αναδείχτηκε MVP του τουρνουά στο Λονδίνο, στο θαύμα του Ολυμπιακού με τους back to back τίτλους στην Euroleague.

Η ανάρτηση της Euroleague για τον τίτλο του Ολυμπιακού το 2013: