Ο Πάντερ «εκτέλεσε» τη Ρεάλ και η Παρτίζαν έκανε το break στη Μαδρίτη

Κέβιν Πάντερ

i

Euroleague

Ο Πάντερ «εκτέλεσε» τη Ρεάλ και η Παρτίζαν έκανε το break στη Μαδρίτη

Νίκος Καλαμπάκας 00:02 - 26.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:22 - 26.04.2023

Σε ένα δραματικό παιχνίδι που έσπασε καρδιές, η Ρεάλ ηττήθηκε από την Παρτίζαν με σκορ 87-89, έχασε το πλεονέκτημα έδρας στη μεταξύ τους σειρά και όλα αυτά χάρη σε ένα τρίποντο του Πάντερ 0.4'' πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

Η Παρτίζαν με ένα φοβερό buzzer beater του Κέβιν Πάντερ νίκησε την Ρεάλ στη Μαδρίτη (87-89), της έσπασε την έδρα και πλέον έχει αυτή το πλεονέκτημα στη σειρά των δύο ομάδων για τα playoffs της Euroleague. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Αμφίρροπο ήταν το παιχνίδι από το πρώτο του κιόλας λεπτό. Η Παρτίζαν δεν πήγε στη Μαδρίτη για να κάτσει να χάσει, κάτι που διαπίστωσαν πολύ σύντομα ο Ματέο και οι παίκτες του.

Η ομάδα του Ομπράντοβιτς έβγαζε τρομερή ενέργεια στο παρκέ κι έτσι κατάφερε να βάλει δύσκολα στους αντιπάλους της, με συνέπεια να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο ισόπαλη με τους γηπεδούχους (22-22).

Η Παρτίζαν έβγαλε ακόμα μεγαλύτερη ένταση, η Ρεάλ έδειχνε να... σαστίζει για λίγο και με τους Σέρβους να παίζουν σε φοβερούς ρυθμούς και κάπως έτσι το προβάδισμα μετά το 14' ανήκε στους παίκτες του Ομπράνττοβιτς. Οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα επί μέρους σκορ 8-2, όμως το 30-24 μετατράπηκε σε 44-48 στο ημίχρονο.

Η Ρεάλ έβλεπε ότι το παιχνίδι είναι δύσκολο και έψαχνε αντίδραση. Οι «ασπρόμαυροι» πάντως δεν έδειχναν διάθεση να... χαλαρώσουν κι έτσι το τρίτο δεκάλεπτο κύλησε με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν μικρό προβάδισμα, όμως στα τελευταία δευτερόλεπτα του δεκαλέπτου ο Ντεκ με βολές έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους (64-63).

Στη σάλα της Ρεάλ είχε στηθεί ένα ιδανικό σκηνικό για ντέρμπι. Η γηπεδούχος ομάδα στο τέταρτο δεκάλεπτο διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα, όμως ένιωθε την καυτή ανάσα της Παρτίζαν. Χωρίς τον Ταβάρες ο οποίος αποχώρησε ελαφρά τραυματισμένος στο γ' δεκάλεπτο και δεν επέστρεψε ποτέ, η «βασίλισσα» έδειχνε πεισμωμένη και αποφασισμένη να μην αφήσει την αντίπαλό της να κάνει το break. 2.16'' πριν το τέλος του αγώνα κι ενώ οι παίκτες του Ματέο προηγούνταν με 80-77, ο Πάντερ έβαλε τρίποντο και κέρδισε και φάουλ, δίνοντας προβάδισμα στους Σέρβους (80-81).

Η τελευταία περίοδος, ολοκλήρωσε το... δράμα της Ρεάλ. Οι εναλλαγές στο σκορ συνεχείς, με τον Ντεκ να δίνει προβάδισμα στους γηπεδούχους 20'' πριν το τέλος με ακλάθι και φάουλ (87-86), όμως τον Πάντερ να απαντά με ένα... δολοφονικό buzzer beater από τα 6.75 και να κάνει το break για την ομάδα του.

Δεκάλεπτα: 22-22, 44-48, 64-63, 87-89.