Σφαιρόπουλος: «Αν δουλεύεις σκληρά θα βρεις τον τρόπο να πας στο επόμενο επίπεδο»

Σφαιρόπουλος: «Αν δουλεύεις σκληρά θα βρεις τον τρόπο να πας στο επόμενο επίπεδο»

Γιάννης Πάλλας 18:53 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:18 - 04.04.2024

Ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα Γιάννης Σφαιρόπουλος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Euroleague Masterminds» όπου ανέπτυξε την φιλοσοφία του

Στην εκπομπή «Euroleague Masterminds» φιλοξενήθηκε πρόσφατα ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος διαδέχθηκε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος άνοιξε τη νέα ενότητα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για τα αγαπημένα του συστήματα αλλά και για τις συμβουλές που δίνει σε όποιον θέλει να ακολουθήσει το επάγγελμα.

Πρόκειται για τη νέα διαδικτυακή εκπομπή «Euroleague Masterminds», στην οποία φιλοξενούνται οι προπονητές της διοργάνωσης και αναλύουν συστήματα και τη φιλοσοφία τους συζητώντας για το μπάσκετ και τη δουλειά του προπονητή.

Η αρχή έγινε με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ακολούθησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα ανέλυσε τα αγαπημένα του συστήματα και κάποιες βασικές ιδέες του που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του, ενώ έδωσε και συμβουλές.

«Πρώτον, δούλεψε σκληρά. Δεύτερον, βελτίωσε τον εαυτό σου. Πρέπει να είσαι πάντα δημιουργικός και να βρίσκεις τρόπους με τους οποίους θα είσαι καλύτερος ως προπονητής. Και τρίτον, να είσαι υπομονετικός. Εάν δουλεύεις σκληρά και βελτιώνεσαι και κάνεις καλή δουλειά, αργά ή γρήγορα θα βρεις την ευκαιρία να πας στο επόμενο επίπεδο» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Έλληνας τεχνικός, δείχνοντας τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος που έχει αποφασίσει να καθίσει στην άκρη του πάγκου κάνοντας τα πρώτα του βήματα.

Το βίντεο του Γιάννη Σφαιρόπουλου: