Τα δύο σενάρια που οδηγούν σε «εμφύλιο» στα Playoffs της Euroleague

Κώστας Σλούκας - Κώστας Παπανικολάου

Τα δύο σενάρια που οδηγούν σε «εμφύλιο» στα Playoffs της Euroleague

Χρήστος Τσάλτας 10:19 - 30.03.2024

H regular season της Euroleague φτάνει προς το τέλος της και το Sportal παρουσιάζει τα δύο σενάρια που μπορούν να οδηγήσουν σε «εμφύλιο» μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στα Playoffs της διοργάνωσης.

Η 32η αγωνιστική πέρασε και σταδιακά οι ομάδες αρχίζουν να ετοιμάζονται για τη διαδικασία των Playoffs της Euroleague. Εκεί όπου οι μάχες αναμένεται να είναι άκρως απαιτητικές, με στόχο μια θέση στο Final 4 του Βερολίνου.

O Παναθηναϊκός AKTOR μετά τη μεγάλη νίκη που πανηγύρισε στη Μπολόνια, απέναντι στην Βίρτους, χάρη σε καλάθι του Κέντρικ Ναν στην εκπνοή, κρατάει την τύχη στα χέρια του. Το «τριφύλλι» μετράει ρεκόρ 21-11 και ισοβαθμεί με Μονακό και Μπαρτσελόνα στην δεύτερη θέση της κατάταξης.

Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός ακολουθεί κατά πόδας. Οι Πειραιώτες μετρούν ρεκόρ 20-12, μετά τη νίκη τους στο Βελιγράδι, απέναντι στην Παρτίζαν και συνεχίζουν την πορεία τους για το πλεονέκτημα έδρας στην post season της διοργάνωσης.

Οι δύο ομάδες παλεύουν για μια θέση στην πρώτη τετράδα, όμως με δεδομένες τις λεπτές ισορροπίες που υπάρχουν στη διοργάνωση, δεν αποκλείεται η πιθανότητα ελληνικού «εμφυλίου» στα Playoffs. Για να συμβεί αυτό όμως υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια, που οδηγούν τους «πράσινους» να τεθούν αντιμέτωποι με τους Πειραιώτες.

Στο πρώτο σενάριο, θα πρέπει ο Παναθηναϊκός AKTOR να μετρήσει 1 νίκη στα τελευταία 2 παιχνίδια του (με Μπάγερν Μονάχου εκτός και Άλμπα Βερολίνου εντός) και ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός να κάνει το 2/2 στα τελευταία παιχνίδια του, κόντρα σε Ερυθρό Αστέρα (εκτός) και Φενέρμπαχτσε (εντός έδρας). Σε αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός θα τερματίσει 4ος, με τον Παναθηναϊκό στην πέμπτη θέση και τις δύο ομάδες να κοντράρονται στα Playoffs με το πλεονέκτημα έδρας να είναι στην πλευρά της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Στο δεύτερο σενάριο, θα πρέπει ο Παναθηναϊκός AKTOR να κάνει το 2/2 στα τελευταία παιχνίδια του στην regular season και ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός να μετρήσει 2 ήττες από Ερυθρό Αστέρα και Φενέρμπαχτσε, αλλά και η Μακάμπι Τελ Αβίβ να κάνει το 2/2 απέναντι σε Μπαρτσελόνα (εκτός) και Αρμάνι Μιλάνο (εντός έδρας). Σε αυτή την περίπτωση το «τριφύλλι» θα είναι στην δεύτερη θέση, με τους «ερυθρόλευκους» στην έβδομη.

Για να υπάρξει εμφύλιος σε αυτή την περίπτωση όμως, θα πρέπει ο Ολυμπιακός να κερδίσει στο παιχνίδι του Play-In, όπου και θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα τερματίσει στην 8η θέση της κατάταξης, σε νοκ άουτ παιχνίδι στο ΣΕΦ.

Η αγωνία στην τρέχουσα regular season κορυφώνεται, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος και με τις δύο ελληνικές ομάδες να διεκδικούν μια θέση στην πρώτη τετράδα, επιβεβαιώνοντας πως έχουν την δυναμική να πετύχουν κάτι σπουδαίο στην φετινή Euroleague.