Δύο μήνες κράτησε η θητεία του Ποτζέκο στην Βιλερμπάν - Ανακοινώθηκε η απόλυσή του

Δύο μήνες κράτησε η θητεία του Ποτζέκο στην Βιλερμπάν - Ανακοινώθηκε η απόλυσή του

Γιώργος Γαβριλάκης 11:34 - 06.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:42 - 06.01.2024

Η Βιλερμπάν ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με τον κόουτς Τζιανμάρκο Ποτζέκο και μέχρι να επιλέξουν νέο προπονητή, την αγωνιστική διαχείριση της γαλλικής ομάδας θα έχει ο Πιερίκ Πουπέ.

Όλες οι ενδείξεις... συμφωνούσαν, εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες, ότι οι μέρες του Τζιανμάρκο Ποτζέκο στο Λυών και στον πάγκο της Βιλερμπάν ήταν μετρημένες. Ο Ιταλός τεχνικός, που προσληφθεί από τον γαλλικό σύλλογο πριν δύο μήνες, τελικά το Σάββατο (6/1) αποδεσμεύτηκε και αποχώρησε. 

Τόσο διήρκησε η σύντομη παρουσία του Ιταλού τεχνικού στο επίπεδο της EuroLeague, που ξεκίνησε δυναμικά στο ντεμπούτο του με νίκη, αλλά αμέσως μετά το επιτυχημένο αποτέλεσμα στο ξεκίνημα της πορείας του αρκετές... σκληρές ήττες! 

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες ο κόουτς και οι διοίκηση φάνηκε να έχουν έντονες σχέσεις και σημαντικές διαφωνίες, όχι τόσο για το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας -που έτσι κι αλλιώς δεν ικανοποιούσε κανέναν- αλλά για τον τρόπο που θα χωρίσουν οι δρόμοι τους. Ο Ποτζέκο αξίωσε μεγάλη αποζημίωση και όλα τα χρήματα του συμβολαίου του, ενώ οι Γάλλοι ήθελαν να κάνουν... περικοπές. Τελικά, δεν υπάρχει ενημέρωση για τους οικονομικούς όρους της απόλυσης, αλλά το θέμα είναι ότι αυτή ολοκληρώθηκε. 

Πόσοι πόντοι είχαν μπει στο Φορτιτούντο - Παναθηναϊκός το 2004, ματς που είχε το ρεκόρ πριν το Ρεάλ - Εφές
EUROLEAGUE

09:59 - 06.01.2024

Πόσοι πόντοι είχαν μπει στο Φορτιτούντο - Παναθηναϊκός το 2004, ματς που είχε το ρεκόρ πριν το Ρεάλ - Εφές

Πριν δημιουργηθούν τα εντυπωσιακά ρεκόρ στη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Αναντολού Εφές, στο ματς των 156 πόντων και των τεσσάρων παρατάσεων, ο Παναθηναϊκός του 2004 σε... συνεργασία με την Φορτιτούντο Μπολόνια είχαν την υψηλότερη παραγωγή πόντων σε έναν αγώνα της EuroLeague.

Στον πάγκο της Βιλερμπάν στο εξής και μέχρι να επιλεχθεί νέος προπονητής, θα κάθεται ο Πιερίκ Πουπέ, ο οποίος ανήκει και στο τεχνικό τιμ του Τι Τζέι Πάρκερ, με τον οποία η ομάδα ξεκίνησε τη σεζόν, αλλά ήταν και στο πλευρό του Ποτζέκο στο βραχύ διάστημα της παραμονής του στην ομάδα. 

Η Βιλερμπάν έπειτα από 19 αγωνιστικές στην EuroLeague έχει μόλις 3 νίκες, όλες υπό τις οδηγίες του Ποτζέκο, αλλά παρόλα αυτά η ομάδα μοιράζεται την τελευταία θέση της βαθμολογίας με την Άλμπα Βερολίνου