«Υψηλού κινδύνου» το παιχνίδι της Βαλένθια με την Μακάμπι Τελ Αβίβ

La Fonteta, Βαλένθια

«Υψηλού κινδύνου» το παιχνίδι της Βαλένθια με την Μακάμπι Τελ Αβίβ

Χρήστος Τσάλτας 15:45 - 17.10.2023

H κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ επηρεάζει όλη την Ευρώπη και το παιχνίδι της Βαλένθια με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (18/10) χαρακτηρίστηκε «υψηλού κινδύνου» από τις τοπικές αρχές.

Το παιχνίδι της Βαλένθια κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει τη δική του σημασία. Διότι θα είναι το πρώτο, για την «ομάδα του λαού», μετά την επίθεση της Χαμάς, με ρουκέτες, στο Τελ Αβίβ. Η αναμέτρηση κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο είχε αναβληθεί, για το λόγο αυτό και έτσι η ομάδα του Όντεντ Κάτας θα πατήσει και πάλι παρκέ για πρώτη φορά μετά την αναμέτρηση της πρεμιέρας, κόντρα στην Παρτίζαν.

Την ερχόμενη Τετάρτη η ομάδα του Άλεξ Μουμπρού θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι και τα μέτρα θα είναι δρακόντεια στην Fonteta, κάτι που αναμένεται να συμβεί για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

Οι τοπικές αρχές έχουν φέρει σε περίοπτη θέση το παιχνίδι αυτό, το οποίο έχουν χαρακτηρίσει ως «υψηλού κινδύνου», λόγω του πολέμου που μαίνεται στο Ισραήλ, έπειτα από την επίθεση της Χαμάς, πριν από μερικές μέρες.

Στην Ισπανία φοβούνται αντιδράσεις και για το λόγο αυτό οι αρχές είναι αποφασισμένες να πάρουν τα μέτρα τους, ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά το βράδυ της Τετάρτης και να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα η αναμέτρηση.

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή αναφέρει: «Η Μόνιμη Επιτροπή κατά της βίας, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας στον αθλητισμό συμφώνησε να κηρύξει «υψηλού κινδύνου» τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ της Βαλένθια Μπάσκετ και της Μακάμπι Τελ Αβίβ, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου, στις 8:30 μ.μ. Βαλένθια»

Φυσικά, κίνδυνος αναβολής του αγώνα δεν υπάρχει, μιας και η πρωταθλήτρια Ισραήλ θα ταξιδέψει κανονικά στην Βαλένθια για το παιχνίδι αυτό, έχοντας μαζί της ισχυρή αστυνομική δύναμη για παν ενδεχόμενο.