Εύκολα οι Κλίπερς, «διπλό» για τους Λέικερς

Άντονι Ντέιβις

i

© photo by Harry How / Getty Images / Ideal Images

Εύκολα οι Κλίπερς, «διπλό» για τους Λέικερς

Χρήστος Τσάλτας 08:29 - 26.11.2023 / Ανανεώθηκε: 08:43 - 26.11.2023

Οι Λος Άντζελες Κλίπερς έκαναν περίπατο απέναντι στους Ντάλας Μάβερικς, την ώρα που οι Λέικερς πέρασαν από το Κλίβελαντ, χάρη σε μια μεγάλη εμφάνιση του Άντονι Ντέιβις.

Γεμάτο ήταν το πρόγραμμα του Σαββάτου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς έξι αναμετρήσεις περιλάμβανε η ημέρα για την κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Το αποτέλεσμα που ξεχωρίζει είναι η νίκη των Λος Άντζελες Λέικερς στην έδρα των φορμαρισμένων Κλίβελαντ Καβαλίερς. Η ομάδα του Ντάρβιν Χαμ ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, βρήκε λύσεις στα κρίσιμα σημεία και με έναν εκπληκτικό Άντονι Ντέιβις, που μέτρησε 35 πόντους και 13 ριμπάουντ κατάφερε να φτάσει στη νίκη, ανεβαίνοντας στο 10-7, την ώρα που σταμάτησε την πορεία των Καβς, παρά τους 21 πόντους και τα 14 ριμπάουντ του Τζάρετ Άλεν.

Σε σταδιακά ανοδική πορεία οι Κλίπερς επιβεβαίωσαν την πολύ καλή φόρμα των τελευταίων ημερών απέναντι στους Ντάλας Μάβερικς. Η ομάδα του Τάιρνον Λου ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασε εύκολα στη νικη, με τον Πολ Τζορτζ να μετράει 25 πόντους και 9 ριμπάουντ, βοηθώντας την ομάδα του να ανέβει στο 7-8. Την ίδια στιγμή οι 30 πόντοι του Λούκα Ντόντσιτς δεν αρκούσαν για τους Μάβερικς, που υποχώρησαν στο 10-6.

Ντέρμπι στην Γιούτα, με τους Τζαζ να καταφέρνουν να παίρνουν νίκη χαρακτήρα απέναντι στους Πέλικανς και να βάζουν τέλος στα αρνητικά αποτελέσματα. Ο Κεγιόντε Τζοετζ με 15 πόντους και κρίσιμα καλάθια στο τέλος κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στην 5η νίκη της (5-11), την ώρα που οι 26 πόντοι και οι 8 ασίστ του Μπράντον Ίνγκραμ δεν αρκούσαν για τους Πελεκάνους.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζει η μεγάλη νίκη των Σίξερς, που χάρη σε μια εμφάνιση... MVP από τον Τζοέλ Εμπίιντ (35 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 4 κλεψίματα) κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη κόντρα στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, στην OKC, ανεβαίνοντας στο 11-5. Εύκολο έργο για τους Μπρούκλιν Νερς, που επικράτησαν των Μαϊάμι Χιτ, οι οποίοι παρατάχθηκαν χωρίς τους Τζίμι Μπάτλερ, Μπαμ Αντεμπάγιο και Ντάνκαν Ρόμπινσον στο Barclay's Center, ενώ σαρωτικοί ήταν οι Χοκς, που διέλυσαν τους Ουίζαρντς μέσα στην DC, χάρη σε ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση του Τρε Γιανγκ (26 πόντοι, 10 ασίστ).

Τα αποτελέσματα της βραδιάς στο ΝΒΑ:

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ - Φιλαδέλφεια 76ερς 123-127

Μπρούκλιν Νετς - Μαϊάμι Χιτ 112-97

Ουάσιγκτον Ουίζαρντς - Ατλάντα Χοκς 108-136

Κλίβελαντ Καβαλίερς - Λος Άντζελες Λέικερς 115-121

Γιούτα Τζαζ - Νιου Όρλινς Πέλικανς 105-100

Λος Άντζελες Κλίπερς - Ντάλας Μάβερικς 107-88