Συνεχίζουν στην Φενέρμπαχτσε οι Πιέρ και Μπιρσέν

Νταϊσόν Πιέρ

Συνεχίζουν στην Φενέρμπαχτσε οι Πιέρ και Μπιρσέν

Γιώργος Γαβριλάκης 15:52 - 30.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:52 - 30.05.2023

Ο Νταϊσόν Πιέρ υπέγραψε το νέο του τριετές συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε, ενώ ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης δέσμευσε και τον Μετετσάν Μπιρσέν, ο οποίος συνεχίζει στην ομάδα της... καρδιάς του.

Ο Νταϊσόν Πιέρ ολοκληρώνει φέτος την τρίτη του σεζόν στη Φενέρμπαχτσε, αλλά έχει... μέλλον στον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης. Ο κόουτς Δημήτρης Ιτούδης άναψε το πράσινο φως για την επέκταση του συμβολαίου και η διοίκηση κινήθηκε αστραπιαία. 

Μάλιστα, ο 29χρονος φόργουορντ από τον Καναδά υπέγραψε ήδη τη νέα του συνεργασία διάρκειας τριών ετών, έχοντας option αποχώρησης το καλοκαίρι του 2025. 

Η Φενέρμπαχτσε στην Euroleague φέτος σταμάτησε όταν έπεσε πάνω στον Ολυμπιακό και αποκλείστηκε στα play offs έπειτα από πέντε αγώνες και στη συνολική πορεία στη διοργάνωση ο Πιέρ προσέφερε 7,2 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ, αγωνιζόμενος 22'47'' ανά αγώνα. 

Το αξιόπιστό του μακρινό σουτ ήταν ένα βασικό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του που έχει αξία και αυτό τον έκανε δελεαστικό στην πορεία της καριέρας του. Φέτος σε 22 αγώνες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είχε ποσοστό ευστοχίας 48,6% στα τρίποντα και συνολικά 34/70 προσπάθειες. 

Εν τω μεταξύ, οι Τούρκοι ανακοίνωσαν και τη νέα συνεργασίας του με τον Μετετσάν Μπιρσέν, κάτι που είχε θεωρηθεί δεδομένο εδώ και καιρό, απλώς τώρα απέκτησε βαρύτητα καθώς έπεσαν οι υπογραφές. 

O 28χρονος φόργουορντ, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από την Φενέρμπαχτσε το 2011 επέστρεψε στην ομάδα το 2021 κι ενώ είχαν μεσολαβήσει στάσεις του σε διάφορες ομάδες της χώρας μεταξύ των οποίων η Αναντολού Εφές και η Καρσίγιακα. 

Ο Μπιρσέν φέτος αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια στη Euroleague και είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής. Σε 7 λεπτά κατάφερνε να καταγράφει στη στατιστική του 2 πόντους και 1,5 ριμπάουντ μέσο όρο.