Τζον Ουόλ: Πρόταση από την Αυστραλία σκέφτεται το Νο 1 στο Draft του 2010

Τζον Ουόλ

i

© photo by Winslow Townson / Getty Images / Ideal Images

Τζον Ουόλ: Πρόταση από την Αυστραλία σκέφτεται το Νο 1 στο Draft του 2010

Γιώργος Γαβριλάκης 12:56 - 30.05.2023 / Ανανεώθηκε: 13:00 - 30.05.2023

Οι Μέλμπουρν Φοίνιξ, που αγωνίζονται στο ταχύτατα αναπτυσσόμενο πρωτάθλημα της Αυστραλίας, θα έκαναν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αποκτήσουν τον Τζον Ουόλ, ο οποίος είναι και μικρομέτοχος της ομάδας. Το ίδιο θα έκαναν αν αποφάσιζε και ο Ντάντε Έξουμ της Παρτίζαν να παίξει στο NBL.

H πορεία του Τζον Ουόλ στο ΝΒΑ έχει ολοκληρωθεί, ο κύκλος του έχει κλείσει και θα πρέπει ο ίδιος να το αντιληφθεί. Να το αποδεχθεί και να μην κοιτάει με εγωισμούς την πραγματικότητα. Όπως και να έχει πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους γκαρντ της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα, με πέντε All-Star παρουσίες (διαδοχικές από το 2014 έως το 2018) και με θαυμαστά έργα και ημέρες στη μακρά θητεία του με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, με την ομάδα δηλαδή που τον επέλεξε στο Νο 1 του Draft το 2010. 

Στα 32 του δεν τον έχουν πάρει δα και τα χρόνια, αλλά οι τραυματισμοί έχουν περιορίσει τη δράση και τη δραστηριότητά του εντός παρκέ. Φέτος με τους Λος Άντζελες Κλίπερς αγωνίστηκε σε 34 αγώνες και είχε 11,4 πόντους και 5,2 ασίστ ανά αγώνα. 

Ο Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ στο Sportal: «Ενθουσιασμένος που θα παλέψω για το πρώτο πρωτάθλημα των Νάγκετς»
NBA

11:13 - 30.05.2023

Ο Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ στο Sportal: «Ενθουσιασμένος που θα παλέψω για το πρώτο πρωτάθλημα των Νάγκετς»

Οι Ντένβερ Νάγκετς ετοιμάζονται για τη σειρά των τελικών του ΝΒΑ, απέναντι στους Μαϊάμι Χιτ και ο Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ περιέγραψε μέσω του Sportal τις σκέψεις του για την πρώτη «μάχη» τίτλου στην ιστορία του franchise.

Πρακτικά όμως, το παιχνίδι τον έχει ξεπεράσει και οι Χιούστον Ρόκετς όταν τον απέκτησαν με ανταλλαγή στα μέσα της σεζόν (στέλνοντας τον Έρικ Γκόρντον στο Λ.Α.) δεν είχαν κανένα σκοπό να τον χρησιμοποιήσουν. Από τότε, ο Τζον Ουόλ δεν αγωνίστηκε ξανά και σύντομα θα επιστρέψει στην αγορά με την προοπτική κάποιος στον «μαγικό πλανήτη» να του δώσει μία ευκαιρία ακόμα. 

Επειδή, αυτό μόνο δεδομένο δεν είναι πως θα συμβεί κοιτά και τις υπόλοιπες επιλογές του. Σε αυτές φαίνεται πως βρίσκεται και μία πρόταση από την Αυστραλία. Οι Μέλμπουρν Φοίνιξ θέλουν να τον αποκτήσουν και προσπαθούν να οργανώσουν τον φάκελο και την προσφορά τους που θα γίνει δελεαστική στα μάτια του σούπερ σταρ. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Herald Sun η ομάδα από το Αυστραλιανό πρωτάθλημα (NBL) έχει μεγάλους στόχους, ενώ συνεργάζεται ήδη με τον Τζον Ουόλ σε διοικητικό επίπεδο, αφού ο NBAer κατέχει ένα μικρό μετοχικό κεφάλαιο στον σύλλογο. Μάλιστα στις δηλώσεις του, ο εκτελεστικός διευθυντής των Μέλμπουρν Φοίνιξ, Τόμι Γκριν, όχι απλώς δεν διέψευσε τα σενάρια, αλλά ενέπλεξε και τον Αυστραλό γκαρντ της Παρτίζαν, Ντάντε Έξουμ, o οποίος είναι γέννημα θρέμμα της Μελβούρνης. «Αν ο Ντάντε ή ο Τζον θελήσουν να παίξουν στο NBL θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να τους αποκτήσουμε», δήλωσε.