Οι Τορόντο Ράπτορς σκέφτονται τον Σέρτζιο Σκαριόλο πιο έντονα από ποτέ

Σέρτζιο Σκαριόλο

i

© photo by Matteo Marchi / Getty Images / Ideal Images

Οι Τορόντο Ράπτορς σκέφτονται τον Σέρτζιο Σκαριόλο πιο έντονα από ποτέ

Γιώργος Γαβριλάκης 12:27 - 30.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:30 - 30.05.2023

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο από σκέψη των Ράπτορς έγινε στόχος τους και ο Ιταλός τεχνικός της Βίρτους Μπολόνια δεν αποκλείεται σύντομα να δεχθεί πρόταση για να επιστρέψει στο Τορόντο, αυτή τη φορά ως head coach.

Στις 21 Απριλίου οι Τορόντο Ράπτορς ανακοίνωσαν στον Νικ Νερς ότι δεν θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Από τότε έχουν περάσει 40 μέρες, ο Καναδός κόουτς βρήκε ομάδα και σύντομα θα πιάσει δουλειά στη Φιλαδέλφεια, αλλά οι Πτερόσαυροι ακόμα δεν έχουν αποφασίσει για τον νέο τους προπονητή. 

Στην τελική ολιγομελή (πλέον) λίστα των επιλογών τους, έπειτα από τα πρώτα... ξεσκαρταρίσματα, έχει μείνει ο Σέρτζιο Σκαριόλο. Ο Ιταλός της Βίρτους Μπολόνια και ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας από το 2018 έως το 2021 εργάστηκε ως βοηθός του Νερς στους Ράπτορς μέχρι που αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του. Τώρα ίσως δεχθεί οριστική πρόταση για να κάνει την αντίθετη διαδρομή αυτή τη φορά για τον ρόλο του head coach. Κάτι που προφανώς είναι ένα ισχυρό κίνητρο. 

Γιασικεβίτσιους: «Δεν με νοιάζει αν δουλεύω στη Μπαρτσελόνα του χρόνου, θέλω φέτος το πρωτάθλημα»
LIGA ENDESA

10:38 - 30.05.2023

Γιασικεβίτσιους: «Δεν με νοιάζει αν δουλεύω στη Μπαρτσελόνα του χρόνου, θέλω φέτος το πρωτάθλημα»

Τα Play Offs του ισπανικού πρωταθλήματος έχουν ξεκινήσει και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θέλει μόνο ένα πράγμα: «Την κατάκτηση του πρωταθλήματος» κι αν αυτή επιτευχθεί δεν τον ενδιαφέρει αν η Μπαρτσελόνα τον κρατήσει στον πάγκο της τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Βέβαια, θα πρέπει η ομάδα να ξεκαθαρίσει κατ' αρχάς αν ο Σκαριόλο είναι η τελική τους επιλογή και όχι ο Στιβ Νας για παράδειγμα, που εσχάτως... ακούγεται όλο και πιο έντονα. Οι Ράπτορς σκέφτηκαν αρκετές περιπτώσεις. Μία από αυτές ήταν και της Μπέκι Χάμον, η οποία έχει πλησιάσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια ώστε να γίνει η πρώτη γυναίκα επικεφαλής του πάγκου στην ιστορία. Προς το παρόν όμως, παραμένει η κόουτς των Λας Βέγκας Έισις του WNBA

Για τον Σκαριόλο πάντως, οι Τορόντο Ράπτορς έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και μέρες τις διαθέσεις τους. Μάλιστα, πριν από δύο εβδομάδες διοικητικά στελέχη της ομάδας είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία για να συναντηθούν μαζί του. Η Βίρτους θέλει να κρατήσει στην Μπολόνια τον έμπειρο τεχνικό, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης που θεωρητικά τον... κρυφοκοιτούσε, μετά την κατάκτηση της Euroleague δεν πρόκειται να αποχωριστεί τον Τσους Ματέο. Άρα, αν οι Καναδοί αποφασίσουν να του δώσουν τη θέση του πρώτου προπονητή η πρόκληση θα είναι μεγάλη και η άρνησή του... απίθανη.