Ο Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ στο Sportal: «Ενθουσιασμένος που θα παλέψω για το πρώτο πρωτάθλημα των Νάγκετς»

Ο Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ στο Sportal: «Ενθουσιασμένος που θα παλέψω για το πρώτο πρωτάθλημα των Νάγκετς»

Χρήστος Τσάλτας 11:13 - 30.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:30 - 30.05.2023

Οι Ντένβερ Νάγκετς ετοιμάζονται για τη σειρά των τελικών του ΝΒΑ, απέναντι στους Μαϊάμι Χιτ και ο Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ περιέγραψε μέσω του Sportal τις σκέψεις του για την πρώτη «μάχη» τίτλου στην ιστορία του franchise.

Η φετινή σεζόν εξελίχθηκε ιδανικά για τους Ντένβερ Νάγκετς, που κατάφεραν να γράψουν ιστορία. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και... φανφάρες και χωρίς «δράματα» κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, η ομάδα του Μάικλ Μαλόουν κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο Τίμπεργουλβς, Σανς και Λέικερς, κατά σειρά, στα πλέι οφ και να πάρει την πρόκριση για την πρώτη σειρά τελικών στην ιστορία της.

Αναμφίβολα η στιγμή είναι πολύ σπουδαία στο Κολοράντο, όμως κανείς δεν μένει σε όσα συνέβησαν έως τώρα. Διότι ο πιο μεγάλος στόχος που υπάρχει βρίσκεται στον ορίζοντα. Και απέχει 4 νίκες.

Τζαμάλ Μάρεϊ στο Sportal: «Είναι πολύ ωραίο να διεκδικείς το πρωτάθλημα έπειτα από σοβαρό τραυματισμό...» (vid)
NBA

08:18 - 27.05.2023

Τζαμάλ Μάρεϊ στο Sportal: «Είναι πολύ ωραίο να διεκδικείς το πρωτάθλημα έπειτα από σοβαρό τραυματισμό...» (vid)

Οι Ντένβερ Νάγκετς μετρούν αντίστροφα για τη σειρά των τελικών του ΝΒΑ και ο Τζαμάλ Μάρεϊ απάντησε στο Sportal για τη νοοτροπία όλων στην ομάδα, ενώ εξήγησε πόσο σπουδαίο είναι για τον ίδιο να διεκδικεί το πρωτάθλημα έπειτα από μια επίπονη διετία.

Στο ρόστερ της ομάδας του Μάικλ Μαλόουν υπάρχουν παίκτες με εμπειρία. Ελάχιστοι όμως έχουν γευτεί το νέκταρ αυτής της επιτυχίας. Για την ακρίβεια μόνο ένας, ο Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ. Ο KCP μετακόισε στο Ντένβερ μέσω ανταλλαγής, από τους Ουίζαρντς και αυτή η κίνηση ήταν καθοριστική για τον ίδιο. Διότι «κόλλησε» με το... καλημέρα στην ομάδα του Μαλόουν.

Για τον έμπειρο γκαρντ υπάρχει στον ορίζοντα το δέλεαρ της κατάκτησης και δεύτερου τίτλου, με διαφορετικό franchise του ΝΒΑ. Κάτι που έχει τεράστια σημασία για τον ίδιο. Όπως και το γεγονός πως βρίσκεται σε μια ομάδα που «διψάει» για επιτυχία και δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από αυτή. Η θέλησή του για επιτυχία είναι τεράστια, ιδίως τώρα που οι Νάγκετς παίρνουν... βάπτισμα πυρός σε σειρές τελικών ΝΒΑ.

Η... τρελή πορεία των Χιτ, ο MVP Μπάτλερ και το πρόγραμμα των τελικών κόντρα στους Νάγκετς
NBA

06:46 - 30.05.2023

Η... τρελή πορεία των Χιτ, ο MVP Μπάτλερ και το πρόγραμμα των τελικών κόντρα στους Νάγκετς

Οι Μαϊάμι Χιτ, το Νο 8 της Ανατολής που τερμάτησαν δέκατοι στην περιφέρεια και εμφανίστηκαν στην post season μέσω του play in tournament, είναι στον τελικό. Απέκλεισαν τους Μπακς του Αντετοκούνμπο, τους Σίξερς και τώρα τους Σέλτικς - Οι Νάγκετς τους περιμένουν τα ξημερώματα της Παρασκευής (2/6, 03.00) στο Ντένβερ.

«Πάντα μιλάω για αυτό», ανέφερε στην απάντησή του στο Sportal ο έμπειρος άσος, για να προσθέσει ότι «για μένα, το να είμαι απλά μέρος της ιστορίας με τους Ντένβερ Νάγκετς, που για πρώτη φορά στην ιστορία τους βρίσκονται σε τελικούς ΝΒΑ, αλλά και να έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν τον πρώτο τους τίτλο στο ΝΒΑ, είναι κάτι που με κάνει να νιώθω πιο ενθουσιασμένος απ' οτιδήποτε άλλο μέχρι τώρα. Είναι μια σπουδαία στιγμή για εμάς».

Η στιγμή είναι μεγάλη για τους Νάγκετς. Είναι μεγάλη για τον Νίκολα Γιόκιτς, που έχει την ευκαιρία να φτάσει σε ακόμα μια κορυφή. Είναι μεγάλη για τον Τζαμάλ Μάρεϊ, που ετοιμάζεται για το πιο όμορφο happy end στην πιο επίπονη ιστορία. Είναι όμορφη όμως και για τον Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ, που με σταθερά βήματα κατάφερε όχι απλώς να γίνει κομμάτι ομάδων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αλλά μέσα σε 4 χρόνια να διεκδικεί το δεύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του. Η συνέπεια άλλωστε είναι το νο.1 στοιχείο που χρειάζεται στο ΝΒΑ. Και ο KCP έχει μπόλικη από αυτή...