O Γιασικεβίτσιους κρατάει στη Φενέρμπαχτσε τον Αμινέ Nουά μέχρι το τέλος της σεζόν
i

© EuroLeague Basketball

O Γιασικεβίτσιους κρατάει στη Φενέρμπαχτσε τον Αμινέ Nουά μέχρι το τέλος της σεζόν

Γιώργος Γαβριλάκης 13:43 - 19.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:54 - 19.02.2024

Η Φενέρμπαχτσε και ο κόουτς Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αφού πρώτα εντυπωσιάστηκαν με τις επιδόσεις του Αμινέ Νουά, αποφάσισαν το μηνιαίο συμβόλαιο του Γάλλου φόργουορντ να επεκταθεί μέχρι το τέλος της σεζόν 2023-24.

Ο Αμινέ Νουά ξεκίνησε τη σεζόν 2023-24 από την Ιταλία με την φανέλα της Ντερτόνα, αλλά όταν... μπήκε το 2024 μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να δοκιμαστεί στο υψηλό επίπεδο της EuroLeague με την Φενέρμπαχτσε

Η αρχική συμφωνία του 27χρονου Γάλλου φόργουορντ με τους Τούρκους που έγινε στις 22 Ιανουαρίου, περιελάμβανε μία (ουσιαστικά) δοκιμαστική περίοδο ενός μηνός για τον παίκτη και στη συνέχεια ο κόουτς Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα έπρεπε να αποφασίσει αν τον χρειάζεται στην προσπάθεια που κάνει ή αν δεν υπάρχει κάποια προοπτική μαζί του. 

Τελικά, ο Λιθουανός κόουτς δείχνει να είναι εντυπωσιασμένος με τα προσόντα του Νουά, ο οποίος σε τέσσερα ματς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έχει καταγράψει μέσους όρους 8 πόντων, 3,8 ριμπάουντ και 1,2 μπλοκ. Έτσι, ο «Σάρας» δεν το σκέφτηκε καθόλου, άναψε το... πράσινο φως και ο Γάλλος επέκτεινε τη συνεργασία του με την Φενέρμπαχτσε έως και το τέλος της σεζόν. 

Πάντως, για τον Αμινέ Νουά δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που αγωνίζεται στην EuroLeague. To έχει ξανακάνει και στο παρελθόν, στην Βιλερμπάν, καθώς εκεί ξεκίνησε την καριέρα του (2015-2021), ενώ έχει και μία δεύτερη θητεία στην ομάδα της γενέτειράς του Λυών τη σεζόν 2022-23. Με την ομάδα της πατρίδας του έχει αγωνιστεί συνολικά σε 83 ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.