Ο Ομπράντοβιτς αμφιβάλλει για τον εαυτό του: «Ίσως τελικά να μην μπορώ να εμπνεύσω την Παρτίζαν»
i

© EuroLeague Basketball

Ο Ομπράντοβιτς αμφιβάλλει για τον εαυτό του: «Ίσως τελικά να μην μπορώ να εμπνεύσω την Παρτίζαν»

Γιώργος Γαβριλάκης 15:39 - 18.02.2024 / Ανανεώθηκε: 16:09 - 18.02.2024

Μετά την ήττα της Παρτίζαν στον τελικό Κυπέλλου Σερβίας κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, σκέφτεται πως «ενδεχομένως να έχω ξεπεράσει τα όρια μου» και «να μην μπορώ πλέον να δώσω έμπνευση στους παίκτες».

Προ ημερών, ένας βετεράνος των ελληνικών γηπέδων -και των ευρωπαϊκών φυσικά, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, που στον Παναθηναϊκό, παρέα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατέκτησε πολλές κορυφές, είχε πει πως «ο Ζοτς είναι έμπνευση». Τωρα, όμως, έρχεται ο ίδιο ο Σέρβος κόοτς, με τις 9 κατακτήσεις στην EuroLeague, να αμφιβάλλει γι' αυτό. 

Λίγο μετά την ήττα της Παρτίζαν στον τελικό του Κυπέλλου Σερβίας, από τον Ερυθρό Αστέρα, ο Ομπράντοβιτς, αφού πρώτα είπε πως «αν θέλουμε να είμαστε ευπρεπείς, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε, είναι να συγχαρούμε τους αντιπάλους μας για τη νίκη τους στον τελικό». 

Επίσης, πρόσθεσε πως «ο αγώνας ήταν καλός, είχαμε ευκαιρίες για να τα καταφέρουμε, αλλά στο τέλος ήμασταν βιαστικοί στις αποφάσεις μας και μη αποτελεσματικοί». Αυτό όμως που ουσιαστικά ήθελε να πει είναι πως «είχα πει και πριν το συγκεκριμένο παιχνίδι, πως πρέπει να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας». 

Και κάτι τέτοιο, απ' ότι φαίνεται το αγνόησαν οι παίκτες του, με αποτέλεσμα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς να βγάλει ένα νέο συμπέρασμα γι' αυτούς, αλλά και για τον ίδιο. «Αναλαμβάνω την ευθύνη, το είπα και στους παίκτες μου. Κάποια από τα όριά μου έχουν ξεπεραστεί», και εξήγησε πως «δεν μπορώ να εμπνεύσω τους αθλητές. Θα σκεφτώ σοβαρά τι θα κάνουμε και πώς θα προχωρήσουμε μετά από αυτό».

🔴 Sportal Sunday Live με Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για τον τελικό του Final 8 & το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!