Ο Μπολομπόι «κάρφωσε» τη Φενέρ στην Τουρκία

Φενέρ - Ερυθρός Αστέρας

i

Photo by Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Ο Μπολομπόι «κάρφωσε» τη Φενέρ στην Τουρκία

Νίκος Καλαμπάκας 21:47 - 02.01.2024 / Ανανεώθηκε: 00:40 - 03.01.2024

Σπουδαία νίκη για τον Ερυθρό Αστέρα μέσα στην Τουρκία, εκεί όπου επιβλήθηκε επί της Φενέρ με σκορ 85-76, μπαίνοντας με το... δεξί στο νέο έτος! Ρεκόρ καριέρας για τον Μπολομπόι που σημείωσε 24 πόντους!

Σπουδαίο παιχνίδι χάρισαν στους φίλους της Euroleague η Φενέρμπαχτσε και ο Ερυθρός Αστέρας στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου Τούρκοι και Σέρβοι χάρισαν φοβερό θέαμα στους φίλους του μπάσκετ με την ομάδα της Σερβίας να παίρνει τελικά τη νίκη με σκορ 85-76.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Φενέρ είχε την υπεροχή στο ξεκίνημα του αγώνα και μπροστά στο κοινό της έδειχνε πιο σίγουρη, την ώρα που οι Σέρβοι έψαχναν ακόμα τα πατήματά τους. Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 8 πόντους (26-18) και η εικόνα των δύο αντιπάλων έδειχνε ότι οι γηπεδούχοι είχαν τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Η συνέχεια ωστόσο ήταν συναρπαστική, αφού ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έριξε στη... μάχη τον Άνταμ Χάνγκα και αυτός δικαίωσε τον προπονητή του, αλλάζοντας άρδην την εικόνα της ομάδας του. Οργανωτικά οι Σέρβοι ήταν πιο σίγουροι, πατούσαν καλύτερα πλέον στο παρκέ και όλα έγιναν καλύτερα, με τον Αστέρα να ψαλιδίζει τη διαφορά στο ημίχρονο στον έναν πόντο (35-34).

Ανάλογο ήταν το σκηνικό και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν σκληρά στην άμυνα και να βάζουν δύσκολα στη Φενέρ η οποία έδειχνε πλέον μπλοκαρισμένη. Στο 30' το σκορ ήταν 57-57 και ο αγώνας είχε έντονα τα στοιχεία του «θρίλερ» αφού οι δύο αντίπαλοι έδειχναν αποφασισμένοι για τη νίκη.

Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε καταπληκτικό ματς στην 4η περίοδο και δεν άφησε περιθώρια στους γηπεδούχους να αντιδράσουν. Προηγήθηκε με 8 πόντους (63-71) και είχε την κυριαρχία στο παρκέ, ψάχνοντας μια σπουδαία νίκη που θα του έδινε ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Αυτή τελικά ήρθε με σκορ 85-76 και έτσι οι Σέρβοι έκαναν ποδαρικό με νίκη στο 2024. 

MVP: Τζόελ Μπολομπόι

Ήταν απόλυτος κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού «φόρτωσε» τους Τούρκους με 24 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ και γενικά έπαιζε μόνος του στις δύο ρακέτες.

Το κλειδί του αγώνα:

Η είσοδος του Άνταμ Χάνγκα άλλαξε όλη την εικόνα του Ερυθρού Αστέρα. Ο γκαρντ της ομάδας της Σερβίας έδωσε ρυθμό στους συμπαίκτες του κι εκείνοι γύρισαν το παιχνίδι που στο πρώτο δεκάλεπτο έδειχνε δύσκολο επιχείρημα.

Διαιτητές: Εμίλιο Πέρεθ, Γιακούμπ Ζαμόσκι και Ιγκόρ Ντραγκόγιεβιτς

Η επόμενη αγωνιστική:

Η Φενέρ υποδέχεται τη Μακάμπι ενώ ο Ερυθρός Αστέρας φιλοξενεί την Παρτίζαν σε ένα ντέρμπι που περιμένει όλη η Ευρώπη.

Δεκάλεπτα: 26-18, 35-34, 57-57, 76-85

Το boxscore του αγώνα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ PLAY BY PLAY ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ