Παπανικολάου: «Το ματς χάθηκε στο πρώτο ημίχρονο - Μας πονάει η ήττα»

Κώστας Παπανικολάου

i

© Intime

Παπανικολάου: «Το ματς χάθηκε στο πρώτο ημίχρονο - Μας πονάει η ήττα»

Sportal newsroom 23:05 - 02.11.2023

Στο κακό πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρ στάθηκε ο Κώστας Παπανικολάου.

Απογοητευμένος από την ήττα του Ολυμπιακού απέναντι στη Φενέρμπαχτσε ήταν ο Κώστας Παπανικολάου. Ο αρχηγός των Πειραιωτών σημείωσε ότι το ματς χάθηκε στο πρώτο ημίχρονο, όμως η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπορεί να διδαχθεί από την ήττα αυτή.

«Χάθηκε το ματς στο πρώτο ημίχρονο. Πάλι ξεκινήσαμε το παιχνίδι νωχελικά, επιστρέψαμε στη Φενέρ να κάνει το παιχνίδι της. Περνούσαν εύκολα οι μπάλες στην άμυνά μας. Δεχτήκαμε πάλι 40+ πόντους. Είναι παρά πολλοί για το επίπεδο που θέλουμε να είμαστε. Το δεύτερο μέρος πρέπει να είναι ο οδηγός μας, με την προσπάθεια στην άμυνα. Καταφέραμε να πάρουμε αυτοπεποίθηση και πρέπει να μας δώσει μάθημα. Μας πονάει η ήττα, αλλά μπορεί να γίνει διδακτική ήττα, αν έχουμε το μυαλό να την αξιοποιήσουμε», σημείωσε αρχικά ο Κώστας Παπανικολάου.

Για την ένταση στην άμυνα, ο αρχηγός τους Ολυμπιακού σημείωσε: «Αν παίζεις αλλαγές και είσαι παθητικός και αφήνεις την αντίπαλη ομάδα να βρίσκει εύκολες πάσες, αυτό σε διαλύει. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο ενεργητικοί, πιέζουμε πάνω στην μπάλα, κλείναμε το ζωγραφιστό και πήραμε και τα ριμπαόυντ».

«Όταν παίζεις αλλαγές υπάρχει ένα μειονέκτημα εκεί και αυτό μας πλήγωσε. Πήρε ένα επιθετικό ριμπάουντ ο Χέις στα 28'' που ήταν πολύ σημαντικό. Είχαμε την ευκαιρία στο τέλος. Ήταν μια πολύ καλή επιλογή του Νάιτζελ, ήταν το παιχνίδι της μπάλας και δεν μπήκε. Πρέπει να προχωρήσουμε», είπε ο Κώστας Παπανικολάου για το μικρό rotation του Ολυμπιακού.

Για το χαμένο φόλοου του Νίκολα Μιλουτίνοφ στο τέλος, ο Έλληνας φόργουορντ δήλωσε ότι: «Είχε ευκαιρία να κάνει επαφή με την μπάλα. Μου είπε πως είχε την αίσθηση πως θα πάει μέσα και δεν ήθελε να αλλάξει την τροχιά της μπάλας».

«Είδα πως ακολουθούσε την μπάλα με τα χέρια, αυτό είδαν και οι διαιτητές. Ο Γιώργος μου είπε πως δεν είχε ακουμπήσει την μπάλα. Δεν έγινε κάτι παραπάνω, δεν υπήρξε ένταση. Ο Γιώργος είναι εξαιρετικό παιδί. Δεν υπήρχε ένταση, το συζητήσαμε, δεν θέλω να βγει κάτι που δεν ισχύει», σημείωσε ο Κώστας Παπανικολάου για τη φάση στο φινάλε του ματς.

Sportal Euroleague Show με Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και όλα τα highlights της ημέρας

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!