Με την.. ψυχή στο στόμα η Φενέρ τη Ζάλγκιρις

Φενέρμπχτσε - Ζάλγκιρις

i

Photo by Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Με την.. ψυχή στο στόμα η Φενέρ τη Ζάλγκιρις

Sportal newsroom 21:41 - 20.12.2023 / Ανανεώθηκε: 22:40 - 20.12.2023

Η Φενέρμπαχτσε τα χρειάστηκε στην Τουρκία κόντρα στη Ζάλγκιρις, όμως τελικά επιβλήθηκε με σκορ 80-78, σε ένα παιχνίδι που γύρισε στην 4η περίοδο.

Έχοντας τον Τάιλερ Ντόρσεϊ σε φοβερή μέρα, η Φενέρμπαχτσε αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ από τη Ζάλγκιρις για 3 περιόδους, γύρισε τον διακόπτη στο τέλος και έφτασε σε σπουδαία νίκη με 80-78. Ο Αμερικάνος γκαρντ με το ελληνικό διαβατήριο σημείωσε 19 πόντους, όμως ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης με συνεχόμενους πόντους στην 4η περίοδο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Δυνατό ξεκίνημα έκανε η Ζάλγκιρις η οποία όσο περνούν οι αγωνιστικές, τόσο βλέπει τα εριθώρια για ελπίδες πρόκρισης να στενεύουν. Η ομάδα της Λιθουανίας στην 1η περίοδο ήταν απολαυστική και έχοντας 50% ευστοχία από το τρίποντο (4/8) κατάφερε να κλείσει το δεκάλεπτο προηγούμενη με 4 πόντους (22-26).

O Ρόλαντ Σμιτς είχε πάρει προσωπικά την αναμέτρηση και μαζί με τον Μπιρούτις ήταν οι βασικοί επιθετικοί άξονες της Ζάλγκιρις. Η Φενέρ ήθελε να βγάλει αντίδραση όμως η επιθετική λειτουργία των Λιθουανών ήταν για σεμινάριο και κατάφερναν να βρίσκονται συνεχώς σε θέση οδηγού. Ουίλμπεκιν και Πιερ προσπαθούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση, όμως χωρίς επιτυχία κι έτσι οι φιλοξενούμενοι πήγαν στην ανάπαυλα όντας μπροστά στο σκορ με 11 πόντους (37-48).

H Φενέρ πίεσε πολύ τη Ζάλγκιρις στην 3η περίοδο και κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στους 4 πόντους (49-53),όμως οι παίκτες του Μακσβίτις έδειξαν αντανακλαστικά και πήραν ξανά την κυριαρχία. Στο 30' το σκορ ήταν 56-62 και οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ικανοί να κάνουν τη... ζημιά στους Τούρκους.

Με πέντε συνεχόμενους πόντους του Ντόρσεϊ ξεκίνησε η 4η περίοδος. Ο γκαρντ με το ελληνικό διαβατήριο μπήκε ζεστός, ενώ ο Γκούντουριτς με τρίποντο έκανε το 64-62, δίνοντας προβάδισμα στους γηπεδούχους. Η Φενέρ πήρε φόρα, γύρισε για τα καλά το ματς και βρέθηκε να προηγείται μέχρι και με 7 πόντους (77-70), όμως οι φιλοξενούμενοι με 2 τρίποντα μείωσαν στον πόντο! Ο Ντόρσεϊ με καλάθι και φάουλ έκανε το 80-76 και έδωσε σαφές προβάδισμα στην ομάδα του, ο Έβανς απάντησε με 2/2 βολές για το 80-78 και το παιχνίδι στα 40'' που απέμεναν έγινε θρίλερ...

Δεκάλεπτα: 22-26, 37-48, 56-62, 80-78

MVP

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έκανε σπουδαίο ματς. Σημείωσε 19 πόντους, όμως ήταν αυτός που στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου έκανε ένα σερί 5-0 και «έκοψε τα πόδια» των αντιπάλων του.

Το κλειδί του αγώνα

Η ψυχολογία των Τούρκων στο τέταρτο δεκάλεπτο έπαιξε σημαντικό ρόλο. Οι Λιθουανοί έδειχναν να έχουν τον έλεγχο, όμως οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους τους έριξαν στο καναβάτσο.

Η επόμενη αγωνιστική

Η Φενέρ ταξιδεύει στο Βερολίνο για να αντιμετωπίσει την Άλμπα, ενώ η Ζάλγκιρις υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα

Διαιτητές

Χουάν Κάρλος Γκαρθία, Ρεϊν Πιράντι, Τόμας Μπιθουέλ

Δείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης