Ισχυροποιείται η ελληνική παρουσία στις επιτροπές της FIBA

Και ο Νίκος Ζήσης (αριστερά) στις επιτροπές της FIBA

i

©Intime

Ισχυροποιείται η ελληνική παρουσία στις επιτροπές της FIBA

Νίκος Καλαμπάκας 16:21 - 22.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:33 - 22.09.2023

Με δύο ακόμα ελληνικές παρουσίες θα λειτουργεί στο εξής η FIBA η οποία είδε δύο μέλη της ΕΟΚ να εισχωρούν στις τάξεις της.

Μέλος της επιτροπής παικτών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρησς είναι ο Νίκος Ζήσης, όπως γνωστοποίησε η FIBA.

Η ΕΟΚ έχει την τιμή να βλέπει δύο ακόμα μέλη της να εισχωρούν στη FIBA, αφού όπως έγινε γνωστό ο Νίκος Ζήσης θα είναι στο εξής μέλος της επιτροπής παικτών της Ομοσπονδίας, ενώ ο Γενικός Διευθυντής της ΕΟΚ, Ντίνος Σβρκούνος θα είναι στην επιτροπή διοργανώσεων.

Η Ελλάδα πλέον ισχυροποιεί την παρουσία της στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, αφού τον Ιούνιο πέντε Έλληνες μέλη της ΕΟΚ είχαν επίσης γίνει και της FIBA. Συγκεκριμένα μέλος της εκτελεστικής επιτροπής είναι ο Άρης Ζώης, της επιτροπής διοργανώσεων ο Δήμος Ντικούδης, ο Τίτος Κομνηνός είναι μέλος της οικονομικής επιτροπής, η Άννυ Κωνσταντινίδους της επιτροπής Γυναικών και ο Σβερκούνος της νομικής επιτροπής.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ για την ελληνική παρουσία στις επιτροπές της FIBA

Η ελληνική παρουσία στις επιτροπές της FIBA γίνεται πιο έντονη μετά από τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής. Μετά την ανακοίνωση της παρουσίας του προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου στο διοικητικό συμβούλιο του FIBA Foundation, ακολούθησε σήμερα αυτή για την παρουσία των Νίκου Ζήση, Άρη Ζώη και Ντίνου Σβερκούνου σε τρεις ξεχωριστές επιτροπές.

Ο Νίκος Ζήσης θα είναι στην επιτροπή παικτών, στην οποία πρόεδρος είναι ο Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο Άρης Ζώης, ο οποίος βρίσκεται και στο κεντρικό συμβούλιο της FIBA, θα είναι και πρόεδρος της επιτροπής Παλαιμάχων, ενώ ο Ντίνος Σβερκούνος θα βρίσκεται στην επιτροπή διοργανώσεων της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Ο Ουόκαπ στο Sportal: «Να με αγαπούν και να κερδίσω κάτι που θα κρατήσει για τον Ολυμπιακό. Αυτό θέλω»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

16:00 - 22.09.2023

Ο Ουόκαπ στο Sportal: «Να με αγαπούν και να κερδίσω κάτι που θα κρατήσει για τον Ολυμπιακό. Αυτό θέλω»

Ο Τόμας Ουόκαπ μίλησε στο Sportal για την μεγάλη βραδιά του Βασίλη Σπανούλη, αλλά και για τον στόχο του σε ό,τι έχει να κάνει με την πορεία του στον Ολυμπιακό.

Η FIBA επιμένοντας στο δικό της σύστημα αξιών έχει συμπεριλάβει σε ποσοστό 35% γυναίκες στις επιτροπές της, ενώ οι τρεις από τους επτά ξεχωριστούς επικεφαλής των επιτροπών είναι επίσης γυναίκες.

Tags: