Πάνω από 3,6 εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν τα παιχνίδια της Λιθουανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Γιόνας Βαλαντσιούνας

i

© Fiba

Πάνω από 3,6 εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν τα παιχνίδια της Λιθουανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Γιώργος Γαβριλάκης 11:47 - 22.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:54 - 22.09.2023

Ο Ομοσπονδία της Λιθουανίας ενημέρωσε για τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης των αγώνων της εθνικής ομάδας στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο. Συνολικά οι φίλαθλοι που παρακολούθησαν τους αγώνες ξεπέρασαν το 3,6 εκατομμύρια, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό (618.870) καθηλώθηκαν στο σπουδαίο ματς που κατέληξε στην νίκη κόντρα στην Team USA.

Η λατρεία των Λιθουανών για το μπάσκετ και το πάθος τους για άθλημα των ψηλών είναι δεδομένο. Και η προϊστορία της χώρας στο συγκεκριμένο σπορ είναι μακρά, εντυπωσιακή και γεμάτη με πρόσωπα που αγγίζουν τα όρια του μύθου, αλλά και με συλλογικές επιτυχίες. 

Η πορεία της ομάδας από την χώρα της Βαλτικής στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, εκτός του ότι ήταν επιτυχημένη και η έκτη θέση στην κατάταξη ικανοποιητική, περιελάμβανε αρκετά highlights και μέρες που δεν θα ξεχαστούν εύκολα στους φιλάθλους. Όπως για παράδειγμα, τα πολλά και σημαντικά τρίποντα στο ματς κόντρα στις Ηνωμένες Πολιτείας της Αμερικής, που οδήγησαν στην επικράτησή τους απέναντι στην (θεωρητικά τουλάχιστον) πιο ταλαντούχα ομάδα του τουρνουά που τελικά κατέληξε εκτός βάθρου (4η θέση). 

Τώρα, η Ομοσπονδία της Λιθουανίας ενημέρωσε πως κατά τη διάρκεια του Μουντομπάσκετ πάνω από 3,6 εκατομμύρια άνθρωποι κάθισαν μπροστά στην τηλεόραση και είδαν τις οκτώ αναμετρήσεις της ομάδας. Σε μία χώρα που ο πληθυσμός της με το ζόρι περνά τα 2,8 εκατομμύρια (σύμφωνα με την απογραφή του 2021), πάνω από 460.000 τηλεθεατές έβλεπαν μέσο όρο τις αναμετρήσεις της Λιθουανίας στο μεγάλο τουρνουά. 

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τη Ζαλγκίρις στην Κύπρο - Πότε και που θα δείτε το παιχνίδι
EUROLEAGUE

09:05 - 22.09.2023

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τη Ζαλγκίρις στην Κύπρο - Πότε και που θα δείτε το παιχνίδι

Το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» ξεκινά στην Κύπρο και ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το βράδυ της Παρασκευής (22/9, 21:15, Cosmote Sport 4) τη Ζαλγκίρις Κάουνας - Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας η Μακάμπι Τελ Αβιβ αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα (19:00, Cosmote Sport 4).

Κορυφαίος σε τηλεθέαση ήταν ο αγώνας με την Team USA τον οποίο παρακολούθησαν 618.870 άνθρωποι, σχεδόν 87.000 περισσότεροι απ' όσοι είδαν την αναμέτρηση κόντρα στην Ελλάδα (531.788) για τον κρίσιμο αγώνα της δεύτερης φάσης του θεσμού. Τότε που οι Λιθουανοί νίκησαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και το απέκλεισαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.