Η FIBA παρουσίασε το πιο εντυπωσιακό τρόπαιο που έχει δοθεί - Είναι φτιαγμένο από gamers

Το τρόπαιο του BCL Youth

i

FIBA BCL Youth

Η FIBA παρουσίασε το πιο εντυπωσιακό τρόπαιο που έχει δοθεί - Είναι φτιαγμένο από gamers

Sportal newsroom 18:34 - 17.04.2023

Το πιο φουτουριστικό τρόπαιο που είδαμε ποτέ σε διοργάνωση μπάσκετ, ήταν αυτό που παρέλαβε η Ιγκογκέα, για την πρωτιά της στο πρωτάθλημα του Youth BCL.

Αυτή ήταν η πρώτη διοργάνωση στην οποία η FIBA έδωσε την ευκαιρία στα τμήματα υποδομής των ομάδων να διαγωνιστούν μεταξύ τους. ιδιαίτερη ιστορία έχει και το τρόπαιο που τελικά κατέκτησε η Ιγκογκέα.

Η κόρη του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, Μαρίνα, σήκωσε Ευρωλίγκα 30 χρόνια μετά τον πατέρα της και η Φενέρ έγραψε ιστορία
EUROLEAGUE

18:16 - 17.04.2023

Η κόρη του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, Μαρίνα, σήκωσε Ευρωλίγκα 30 χρόνια μετά τον πατέρα της και η Φενέρ έγραψε ιστορία

Η Φενέρμπαχτσε έγινε η πρώτη ομάδα που κατέκτησε την Euroleague σε άνδρες και γυναίκες, αφού επικράτησε στον τελικό της διοργάνωσης την Κυριακή (16/4) το βράδυ της Μερσίν με 99-60. Κόουτς της ομάδας η κόρη του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, Μαρίνα, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο με διαφορά 30 ετών και μια ημέρας από τον πατέρα της!

Είναι το πρώτο στην ιστορία της διοργάνωσης, αλλά και το πρώτο που σχεδιάστηκε από gamers και δημιουργήθηκε μέσω 3d printing!

To τρόπαιο χρειάστηκε δύο μέρες για να τυπωθεί με διαδικασία που χρησιμοποιούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες για κάποια πολύπλοκα εξαρτήματα και στη συνέχεια περάστηκαν τα στρώματα του νίκελ που το κάνουν υπέρλαμπρο.

Το αποτέλεσμα αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό!

Στην Ιγκογκέα το τρόπαιο

Με πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό Ογκνιεν Ράντοσιτς, αλλά MVP του τουρνουά, τον Ντούσαν Μάκιταν, η Ιγκοκέα ήταν η ομάδα που κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του Youth BCL.

Στον τελικό, η Ιγκοκέα, επικράτησε του έτερου φαβορί της διοργάνωσης, της Τόφας με 73-66 και πήρε την πρώτη θέση. Ο νεαρός που έκλεψε συνολικά την παράσταση πάντως, ήταν ο Ντούσαν Μάκιταν, που μέσω του Youth BCL, έκανε αισθητή την παρουσία του και είναι πολύ πιθανό το μικροσκόπιο πολλών ομάδων να πέσει πάνω του.

Ωστόσο, το χρυσό μετάλλιο οφείλεται εν πολλοίς στον Ράντοσιτς, που τελείωσε το ματς με 26 πόντους και 9/12 δίποντα με 5 ριμπάουντ.

Ο Μάκιταν αναδείχθηκε MVP του τουρνουά, καθώς ολοκλήρωσε τους αγώνες με 19 πόντους (4ος στο τουρνουά), 11 ριμπάουντ (2ος επίσης συνολικά) και 2.6 ασίστ.

Στον τελικό, ο νεαρός είχε 15 πόντους και 17 ριμπάουντ, αλλά έκανε και 7 λάθη, ενώ δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχος στα σουτ εντός παιδιάς, χωρίς αυτό όμως να σταθεί ικανό να χαλάσει τη συνολική εικόνα που δημιούργησε στην Προύσα.

Tags: