Η Λιθουανία περιμένει την Ελλάδα με καλή ψυχολογία και... άγριες διαθέσεις

Η Λιθουανία περιμένει την Ελλάδα με καλή ψυχολογία και... άγριες διαθέσεις

Χρήστος Τσάλτας 16:31 - 31.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:03 - 01.09.2023

Η Εθνική ομάδα δεν προπονήθηκε ενόψει του αγώνα με τη Λιθουανία την Παρασκευή (01/09), όμως οι παίκτες του Κάζις Μακσβίτις πάτησαν παρκέ και έδειξαν έτοιμοι για τη μεγάλη πρόκληση που βρίσκεται στον ορίζοντα. Το Sportal μεταφέρει κλίμα από την τελευταία προπόνηση της Lietuva.

Αποστολή στη Μανίλα

Στην τελική ευθεία για το μεγάλο παιχνίδι της φάσης των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA βρίσκονται Ελλάδα και Λιθουανία. Ο Δημήτρης Ιτούδης έδωσε ρεπό στους παίκτες του και έδειξε μκομμάτια της τακτικής τα οποία θέλει οι παίκτες του να εστιάσουν στο παιχνίδι της Παρασκευής.

Την ίδια ώρα η Lietuva, παρά το γεγονός ότι είχε μια μέρα ξεκούραση παραπάνω, προπονήθηκε σε κανονικό ρυθμό για τη μεγάλη αναμέτρηση του δεύτερου γύρου του τουρνουά. Ο Κάζις Μακσβίτις και οι παίκτες του βρέθηκαν στη Ninoy Aquino Arena των Φιλιππίνων και κατέστρωσαν τα πλάνα τους για την αναμέτρηση με την Εθνική ομάδα.

Το κλίμα στις τάξεις των Λιθουανών ήταν καλό και αρκετά ήρεμο, καθώς άπαντες είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και συνειδητοποιημένοι για την αναμέτρηση που έρχεται, αλλά και για το δέλεαρ αυτής, που είναι η πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά.

Ο κόουτς Μακσβίτις δεν αντιμετωπίζει προβλήματακαθώς άπαντες φώναξαν «παρών», ενώ την ίδια ώρα περιμένουν... μάχη, εστιάζοντας κατά κύριο λόγο στο δεύτερο ημίχρονο της Εθνικής απέναντι στη Νέα Ζηλανδία. Εκεί όπου η Εθνική ανέτρεψε την κατάσταση και έφτασε στη νικη-πρόκριση.

Για τους Λιθουανούς μάλιστα η μεγαλύτερη πηγή κινδύνων στο παιχνίδι της Παρασκευής είναι ο Τόμας Ουόκαπ. Ο Μακσβίτις και οι παίκτες του τον ξέρουν καλά, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν ο διεθνής πλέι μέικερ φόρεσε τη φανέλα της Ζαλγκίρις και οι σχέσεις του με τα μέλη της ομάδας είναι πάρα πολύ καλή. Για τους Λιθουανούς, τόσο εντός της ομάδας, όσο και τους δημοσιογράφους που ακολούθησαν την Lietuva στην Ασία, η παρουσία του άσου του Ολυμπιακού και ο περιορισμός του είναι η απόλυτη προτεραιότητας, ώστε να μπουν οι βάσεις για νίκη.

Οι Λιθουανοί θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι με την Εθνική το πρωί της Παρασκευής, καθώς υπάρχει προγραμματισμένο χαλάρωμα στην Mall of Asia Arena, ώστε άπαντες να μείνουν ενεργοί για το μεγάλο παιχνίδι που έρχεται.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.