Προσωπικός γυμναστής, προπονήσεις στον δικό του ρυθμό, R&B μουσική: Ο Ντένις Σρούντερ είναι ο απόλυτος ηγέτης της Γερμανίας εντός και εκτός γηπέδου

Ντένις Σρούντερ

Προσωπικός γυμναστής, προπονήσεις στον δικό του ρυθμό, R&B μουσική: Ο Ντένις Σρούντερ είναι ο απόλυτος ηγέτης της Γερμανίας εντός και εκτός γηπέδου

Χρήστος Τσάλτας 10:15 - 05.09.2023

Η Γερμανία έφτασε στη Μανίλα με σκοπό να κατακτήσει ένα μετάλλιο και το Sportal παρουσιάζει αθέατες πλευρές της πορείας της ομάδας του Γκόρντον Χέρμπερτ, που έχει έναν μεγάλο πρωταγωνιστή, τον Ντένις Σρέντερ, ο οποίος λειτουργεί σαν αρχηγός σε όλα τα επίπεδα.

Αποστολή στη Μανίλα

Έπειτα από τις δύο πρώτες φάσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Γερμανία έχει μπει για τα καλά στην συζήτηση για κατάκτηση ενός μεταλλίου. Η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ παίζει εξαιρετικό μπάσκετ και έχει διαχειριστεί πολύ σωστά την απουσία ενός εκ των ηγετών της, του Φραντς Βάγκνερ. Ο άσος των Ορλάντο Μάτζικ δεν έχει αγωνιστεί σε αγώνα της ομάδας του έπειτα από την πρεμιέρα, κόντρα στην Ιαπωνία, ωστόσο το κενό του δεν έχει φανεί.

Σε αυτό έχει φροντίσει το απόλυτο σημείο αναφοράς της ομάδας του Χέρμπερτ, ο Ντένις Σρούντερ. Η ποιότητα του πλέι μέικερ των Τορόντο Ράπτορς είναι αδιαμφισβήτητ, καθώς φέτος αποτελεί μια από τις μεγάλες ατραξιόν της διοργάνωσης, μαζί με τους Λούκα Ντόντσιτς, Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Άντονι Έντουαρντς, Όστιν Ριβς και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Αυτοί οι παίκτες δίνουν αίγλη στη διοργάνωση και έχουν τραβήξει τα βλέμματα των φιλάθλων.

Εστιάζοντας στην περίπτωση του Σρούντερ μάλιστα, η παρουσία του εντός των τειχών μόνο αμελητέα δεν είναι. Διότι λειτουργεί σαν πραγματικός ηγέτης τόσο μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, όπου η μπάλα περνάει από τα δικά του χέρια σε μόνιμη βάση, όσο και έξω από αυτές, καθώς δίνει τον τόνο σε πολλές δραστηριότητες της ομάδας. Από την προπόνηση, στην οποία βγαίνει πρώτος στο παρκέ και φεύγει τελευταίος, έως και τη διασκέδαση της ομάδας.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο όμως, θα πρέπει να είναι αποδεκτός από όλους. Πράγμα που ισχύει στο 100% σε αυτή τη φάση. Άλλωστε το εξήγησε και ο ίδιος ο Μόριτζ Βάγκνερ, στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportal, εστιάζοντας σε όσα στοιχεία κάνουν ξεχωριστό τον πλεί μέικερ των «δεινοσαύρων».

«Όπως μπορούν να δουν όλοι, ο καθένας κάνει διατάσεις και ετοιμάζεται να μπει για προπόνηση και εκείνος είναι ήδη μέσα 15 λεπτά. Είναι ο πιο δουλευταράς σε αυτή την ομάδα, μας κάνει να τον ακολουθούμε ως παράδειγμα και αναπτύσσει τον ρόλο του ηγέτη σταδιακά. Είναι εύκολο να προσαρμοστεί και με τα χρόνια έχει αναπτύξει την ικανότητά του. Γίνεται καλύτερος κάθε χρόνο, είναι πολύ ωραίο να τον βλέπεις. Είναι προνόμιο να τον έχουμε στην ομάδα μας», ήταν τα λόγια του φόργουορντ των Ορλάντο Μάτζικ.

Μπαίνοντας ακόμα πιο βαθιά στην ηγεσία του Σρούντερ στην εθνική ομάδα της χώρας του μπορούμε να ξεχωρίσουμε αρκετά σημεία που κάνουν τη διαφορά. Το πρώτο, πέραν της σκληρής δουλειάς σε καθημερινή βάση, είναι η παρουσία ενός ανθρώπου στο πλευρό του. Ο προσωπικός του γυμναστής, Τζεφ Πίτερσον, βρίσκεται στο σταφ των Γερμανών, καθ'υπόδειξιν του Σρούντερ, ώστε να δουλεύει στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Ο Πίτερσον είναι μαζί με τον Σρούντερ σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ενώ ακόμα και στις ομάδες του στο ΝΒΑ, τον έχει στο πλευρό του.

Ο Πίτερσον είναι το... alter ego του ηγέτη των Γερμανών επάνω στο παρκέ, με τους δύο άνδρες να έχουν χτίσει μια πολύ δυνατή φιλία με τα χρόνια και ο ένας να ξέρει πολύ καλά τα κουμπιά του άλλου.

Ο Σρούντερ έχει τέτοια επιρροή στην ομάδα, που ορίζει ακόμνα και τον τόνο, αλλά και την ένταση των προπονήσεων. Είναι αυτός που θα ανεβάσει την ταχύτητα όποτε το κρίνει σκόπιμο ή θα χαμηλώσει ένταση. Και μαζί του ακολουθούν και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του, με τους οποίους η σχέση είναι άριστη. Όπως και με τον Γκόρντον Χέρμπερτ, παρά το βίντεο που έκανε την εμφάνισή του στο παιχνίδι με την Σλοβενία. Οι δύο άνδρες άλλωστε φρόντισαν με το... καλημέρα να «θάψουν» το τσεκούρι του πολέμου.

Και επειδή θέλει να συνδυάζει πάντα προπόνηση και διασκέδαση, ο ηγέτης των Γερμανών επιλέγει τα τραγούδια που θα παίζουν κατά τη διάρκεια των session της ομάδας. Κατά κύριο λόγο χιπ χοπ μουσική, την οποία μάλιστα απολαμβάνουν και οι συμπαίκτες του, γεγονός το οποίο κάνει πιο διασκεδαστική τη διαδικασία και ο ρυθμός γίνεται καλύτερος.

Με το στάτους που έχει χτίσει άλλωστε τα τελευταία χρόνια ο Ντένις Σρούντερ, ο τρόπος πμε τον οποίο ηγείται της ομάδας του, μέσα κι έξω από το παρκέ, λέει πολλά για την εικόνα και τον χαρακτήρα του. Και αυτά τα στοιχεία τον καθιστούν κάτι παραπάνω από πολύτιμο, σε όλα τα επίπεδα.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.