Ο Μόριτζ Βάγκνερ στο Sportal: «Ήρθαμε στη Μανίλα για μετάλλιο, θέλουμε το χρυσό!»

Ο Μόριτζ Βάγκνερ στο Sportal

Ο Μόριτζ Βάγκνερ στο Sportal: «Ήρθαμε στη Μανίλα για μετάλλιο, θέλουμε το χρυσό!»

Χρήστος Τσάλτας 18:06 - 04.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:13 - 04.09.2023

Ο μεγάλος στόχος της εθνικής Γερμανίας, η ηγεσία του Ντένις Σρούντερ, η βελτίωση του γκρουπ και η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου για τον αδερφό του, Φρανς. Ο Μόριτζ Βάγκνερ μίλησε στο Sportal και έθεσε τον πήχη ψηλά για την παρουσία της Γερμανίας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στοχεύοντας στο μετάλλιο.

Αποστολή στη Μανίλα

Αν υπάρχει μια ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο που ιντριγκάρει άπαντες, αυτή χωρίς αμφιβολία είναι η Γερμανία. Η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ μετά την περσινή επιτυχία της κατάκτησης του αργυρού μεταλλίου στο Eurobasket θέτει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το γεγονός άλλωστε πως τελείωσε την πρώτη και την δεύτερη φάση με ρεκόρ 5-0 δείχνει πολλά για τις δυνατότητες του ρόστερ, αλλά και τις βλέψεις όλων για μια διάκριση. Άλλωστε δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως οι Γερμανοί στοχεύουν στο μετάλλιο και θα παλέψουν ως το τέλος για να πετύχουν τον στόχο τους.

Αυτό εξάλλου απορρέει και από τα ενδότερα της ομάδας. «Ειλικρινά, θέλουμε να κερδίσουμε ένα μετάλλιο. Γι αυτό είμαστε εδώ. Θέλουμε να κερδίσουμε το χρυσό», εξήγησε ο Μόριτζ Βάγκνερ, μιλώνστας στο Sportal ενόψει της έναρξης της τελικής φάσης.

Η Γερμανία έφτασε στη Μανίλα και προπονήθηκε για πρώτη φορά στην Mall of Asia Arena, με τον Γκόρντον Χέρμπερτ και τους παίκτες του να ρίχνουν το βάρος στην εξοικείωση με το γήπεδο.

Τώρα άλλωστε είναι που θα ανεβάσουν στροφές για να μπουν στην τελική ευθεία. «Δεν έχουμε εστιάσει στο στόχο μας τόσο πολύ γιατί πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και προσπαθούμε να βελτιωθούμε, αλλά όσο πλησιάζουμε απομένουν 3 παιχνίδια και θέλουμε να τα κερδίσουμε. Γι αυτό είμαστε εδώ», υπογράμμισε ο φόργουορντ των Ορλάντο Μάτζικ, που περιέγραψε το κλίμα στα ενδότερα της ομάδας πριν από τη «μάχη» κόντρα στη Λετονία.

«Είμαο πολύ έτοιμος. Είμαι ενθουσιασμένος», ανέφερε επί προσωπικού και πρόσθεσε. «Είμαστε ένα νέο γκρουπ και επιτέλους παίζουμε νοκ άουτ αγώνες. Είμαι ενθουσιασμένος».

Σε αυτή τη φάση για τον Βάγκνερ η πρόκληση είναι διπλή, διότι από τη μία πρέπει να στηρίξει τους συμπαίκτες του, από την άλλη πρέπει να σταθεί στον αδερφό του, που ταλαιπωρείται από τραυματισμό και δεν έχει αγωνιστεί μετά το παιχνίδι της πρεμιέρας.

Αυτή η διαδικασία δεν είναι και η πιο εύκολη, όπως παραδέχτηκε. «Είναι δύσκολο σε δύο επίπεδα. Από τη μία είναι ο αδερφός σου και θες να τον στηρίξεις συναισθηματικά σε αυτή την κατάσταση. Του έχω δώσει μια πλατφόρμα σε ό,τι χρειαστεί να είμαι εκεί. Από την άλλη είναι συμπαίκτης και προσπαθώ να πάρω την πίεση από εκείνον. Δεν είναι μόνο ο τραυματισμός. Πρέπει να βρούμε τρόπο να κερδίζουμε χωρίς αυτόν και τα πήγαμε πολύ καλά και εκείνος είχε συμμετοχή στον πάγκο. Βρήκαμε τι έπρεπε να κάνουμε».

Στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο ο εκρηκτικός φόργουορντ έχει βγει για τα καλά μπροστά και καθοδηγεί την ομάδα του σε όλα τα επίπεδα, δίπλα στον Ντένις Σρούντερ. Θα περίμενε κανείς να παίζει και για τον αδερφό του, όμως η προσέγγιση είναι κάπως διαφορετική.

«Δεν το σκέφτομαι. Δεν υπάρχει κάτι που να κάνω όταν λείπει ο Φραντς«, παραδέχτηκε, για να προσθέσει επί του θέματος. «Η ηγεσία μου έχει να κάνει πιο πολύ με την vocal παρουσία μου, με ευελιξία σε άμυνα και επίθεση. Θα ήθελα να παίξω με τον Φραντς, είναι πολύ καλός, έχουμε καλή χημεία. Είναι κάτι που απολαμβάνω».

Στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportal o Λούκα Μπάνκι, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η Γερμανία είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Μιλώντας για την ατάκα αυτή ο Βάγκνερ πήρε μεν απόστάσεις, αλλά έδειξε μια διαφορετική οπτική των πραγμάτων.

Η αυτοπεποίθηση άλλωστε βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στην αποστολή των Γερμανών. «Δεν είμαστε τόσο κακή ομάδα. Έχουμε δει τι συμβαίνει με τα φαβορί. Δεν μπαίνουμε τόσο πολύ μέσα σε αυτό. Τα πάντα μπορούν να συμβούν και αυτό είναι το διασκεδαστικό αυτών των τουρνουά», υπογράμμισε για να σταθεί στη Λετονία, για την οποία είχε μόνο καλά λόγια να πει.

«Η Λετονία είναι εξαιρετική. Σκόραρε 110 πόντους κόντρα στην Βραζιλία, έχουν ρολάρει και βρίσκονται στο πικ τους τη σωστή στιγμή. Πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Θα είναι μια μάχη».

Για ακόμα ένα καλοκαίρι ο ιθύνων νους των Γερμανών ακούει στο όνομα Ντένις Σρούντερ. Είναι κάτι παραπάνω από βασικός πλέι μέικερ στην ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ. Είναι μια ηγετική φιγούρα που δίνει τον τόνο στα πάντα.

Από την πρππόνηση ως και τη χαλάρωση έξω από τις τέσσερις γραμμές.

Κάποια στοιχεία όμως τον κάνουν πραγματικά ξεχωριστό για την ομάδα του, με τον Βάγκνερ να επισημαίνει ότι «όπως μπορούν να δουν όλοι, ο καθένας κάνει διατάσεις και ετοιμάζεται να μπει για προπόνηση και εκείνος είναι ήδη μέσα 15 λεπτά. Είναι ο πιο δουλευταράς σε αυτή την ομάδα, μας κάνει να τον ακολουθούμε ως παράδειγμα και αναπτύσσει τον ρόλο του ηγέτη σταδιακά. Είναι εύκολο να προσαρμοστεί και με τα χρόνια έχει αναπτύξει την ικανότητά του. Γίνεται καλύτερος κάθε χρόνο, είναι πολύ ωραίο να τον βλέπεις. Είναι προνόμιο να τον έχουμε στην ομάδα μας».

Μέσα από αυτή τη διαδικασία άλλωστε θέλει να επωφεληθεί και ο ίδιος και να βελτιωθεί σαν παίκτης. Να πάρει το καλύτερο που μπορεί, να βοηθήσει την ομάδα του να γίνεται καλύτερη και μέσα από τη συνολική προσπάθεια να φτάσει η εθνική ομάδα στο στόχο της.

Η βελτίωση στο παιχνίδι του είναι εμφανής. «Εγώ αντιμετωπίζω αυτή την κατάσταση ως μια πρόκληση για να βελτιωθώ σε ατομικό επίπεδο. Το παιχνίδι στο ΝΒΑ είναι διαφορετικό», εξήγησε και συμπλήρωσε «Στο τουρνουά αυτό σε κάθε αγώνα βλέπεις διαφορετικό στυλ, διαφορετικά παιχνίδια, διαφορετικές καλύψεις και πρέπει να είσαι σε εγρήγορση κάθε φορά. Αυτή είναι πρόκληση για να βελτιωθείς».

Τα αδέρφια Βάγκνερ δεν είναι οι μοναδικοί εκπρόσωποι των Ορλάντο Μάτζικ στη Μανίλα. Διότι στο ίδιο μέρος βρίσκεται και ο Πάολο Μπανκέρο με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Ο rookie of the year στο ΝΒΑ είναι βασικός πυλώνας για το μέλλον της ομάδας, το οποίο μοιάζει λαμπρο και σε αυτό συμφωνεί και ο Μόριτζ Βάγκνερ.

«Είναι απίστευτο. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος αυτού του προγράμματος, με τον Πάολο και τον Φραντς να είναι οι ηγέτες με τον τρόπο που δουλεύουν και προσεγγίζουν το παιχνίδι. Είναι προνόμιο να παίζω μαζί τους στο παρκέ».

Κλείνοντας την συζήτηση μαζί του, κάναμε την ερώτηση που θα ήθελε να κάνει όλη η Γερμανία. Ήταν η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο Φραντς Βάγκνερ θα παίξει κόντρα στην Λετονία;

Η απάντηση ήρθε αβίαστα από τα χείλη του, αφού πρώτα χαμογέλασε. «Αν είχες ένα εκατομμύριο δολάρια θα σου έδινα απάντηση και θα ήταν μαντεψιά. Δεν έχω κάποιο στοιχείο. Δείχνει σε καλή κατάσταση πάντως, έκανε κάποια σουτ, χαμογελάει. Αυτό είναι που μετράει. Ακόμα κι αν δεν παίξει όμως θα βρούμε τον τρόπο να πάρουμε αυτό που θέλουμε», είπε.

Και αφού μας είπε «ευχαριστώ» στα ελληνικά και αποκάλυψε πως η Πάρος ήταν ένα από τα αγαπημένα του νησιά στην Ελλάδα, πήρε τον δρόμο για το ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή των Γερμανών, ώστε να ξεκουραστεί πριν από τις νοκ-άουτ μάχες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.