Final Four στο Κάουνας φέτος, στο Βερολίνο του χρόνου
i

© zalgirioarena.lt

Final Four στο Κάουνας φέτος, στο Βερολίνο του χρόνου

Sportal newsroom 13:46 - 19.12.2022 / Ανανεώθηκε: 13:46 - 19.12.2022

Στη Λιθουανία και συγκεκριμένα στο Κάουνας για διεξαχθεί η τελευταία φάση της Euroleague για τη σεζόν 2022-2023, ενώ για την επόμενη η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε πως οι τέσσερις καλύτερες ομάδες θα συναντηθούν στο Βερολίνο.

Από το στόμα του Προέδρου του Euroleague, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ανακοινώθηκε επισήμως η πόλη που θα διοργανώσει το φετινό Final Four -αλλά και το επόμενο. 

Οπότε η κατάσταση έχει ως εξής: Στο Κάουνας θα βρεθούν οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες της σεζόν που ήδη… τρέχει και μάλιστα υπάρχει και πρόγραμμα. Στις 19 Μαΐου 2023, ημέρα Παρασκευή, θα διεξαχθούν οι δύο ημιτελικοί στη Zalgirio Arena, ενώ στο ίδιο γήπεδο, δύο μέρες αργότερα (Κυριακή 21 Μαΐου) θα γίνει ο μεγάλος τελικός. 

Μάλιστα, υπάρχει και η ενημέρωση πως τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα για τους φιλάθλους από τις 17 Ιανουαρίου. 

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε το Κάουνας στη λίστα με τις πόλεις που έχουν φιλοξενήσει το Final Four της EuroLeague», είπε ο Μποντιρόγκα στο πλαίσιο της επίσημης ανακοίνωσης. 

«Σε 6 μήνες από τώρα οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης θα παίξουν μπροστά σε ένα από πιο φανατικά κοινά. Η Λιθουανία είναι συνώνυμη με το μπάσκετ. Θέλω να ευχαριστήσω την πόλη του Κάουνας, αλλά και τη Ζαλγκίρις για την αφοσίωσή τους και το ενδιαφέρουν να διοργανώσουν το Final Four», πρόσθεσε. 

Επιπλέον, ανακοινώθηκε από τώρα ότι η πόλη που θα φιλοξενήσει το επόμενο Final Four, δηλαδή αυτό της σεζόν 2023-24, είναι το Βερολίνο. Στη γερμανική πρωτεύουσα είχε προγραμματιστεί να γίνει το αντίστοιχο του 2022, αλλά λόγω των περιορισμών τότε του κορονοϊού, είχε παραχωρήσει τη θέση του στο Βελιγράδι.