Αναλαμβάνει την Αστάνα ο Φώτης Τακιανός

Αναλαμβάνει την Αστάνα ο Φώτης Τακιανός

Χρήστος Τσάλτας 12:18 - 20.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:30 - 20.02.2024

Ο Φώτης Τακιανός δεν θα μείνει για καιρό χωρίς δουλειά, καθώς συμφώνησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Αστάνα και αναλαμβάνει άμεσα ως head coach.

Από τον ΠΑΟΚ στην Αστάνα ο Φώτης Τακιανός. Λίγες μόνο μέρες μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον «δικέφαλο του Βορρά» ο Έλληνας προπονητής βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στο Καζακστάν και πιο συγκεκριμένα στον πάγκο της Αστάνα.

Η ήττα από τον Άρη, στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στην Κρήτη, ήταν το κύκνειο άσμα του Έλληνα προπονητή στον ασπρόμαυρο πάγκο, καθώς ο ΠΑΟΚ έλυσε τη συνεργασία του μαζί του, παρά το γεγονός πως υπήρχε συμβόλαιο σε ισχύ ως το τέλος της σεζόν 2024-25. Η πορεία του «δικεφάλου», οι διαδοχικές ήττες αλλά και η αγωνιστική εικόνα της ομάδας έφεραν τη λύση συνεργασίας, με τον Έλληνα κόουτς να αναζητά τον επόμενο σταθμό του.

Αυτός δεν άργησε να βρεθεί. Η Αστάνα προσέγγισε τον Έλληνα κόουτς με τη συμφωνία να κλειδώνει άμεσα και τον έμπειρο προπονητή να δοκιμάζει τις δυνάμεις του στο εξωτερικ;o, στο άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της VTB League.

Την Παρασκευή ο κόουτς Τακιανός αναμένεται να βρεθεί στο Καζακστάν, για να αναλάβει δράση και να καθοδηγήσει τη νέα του ομάδα, διαδεχόμενος τον Σέρβο, Ντέγιαν Παρεζάνιν. Παράλληλα, με την εξέλιξη αυτή θα γίνει ο τρίτος Έλληνας προπονητής στην τεχνική ηγεσία της Αστάνα, μετά τους Ηλία Παπαθεοδώρου (2016-17) και Κώστα Φλεβαράκη (2017-18), με τους τρεις προπονητές να έχουν ένα κοινό: Έχουν περάσει από τον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Ο Τακιανός βρέθηκε για έναν χρόνο στον πάγκο του ΠΑΟΚ, οδηγώντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην 4η θέση της κατάταξης τη σεζόν 2022-23, διαδεχόμενος τον Άρη Λυκογιάννη. Στο διάστημα που έκατσε στον «ασπρόμαυρο» πάγκο μέτρησε 17 νικες και 29 ήττες σε 46 αγώνρς ως head coach της ομάδας.