Φρανσίσκο στο SPORTAL: «Θα πάμε στη Ντιζόν να τελειώσουμε τη δουλειά μας»

Φρανσίσκο στο SPORTAL: «Θα πάμε στη Ντιζόν να τελειώσουμε τη δουλειά μας»

Πάρης Τσελεπίδης • 18:35 - 11.01.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Σιλβέιν Φρανσίσκο και λόγω καταγωγής και λόγω αξίας είναι στο επίκεντρο της σειράς του Περιστερίου με τη γαλλική Ντιζόν για τα play in του BCL. Μιλήσαμε μαζί του λίγο μετά την ισοφάριση της σειράς και μας είπε για την εξέλιξή της.

Το Περιστέρι επιστρέφει στη Γαλλία και ο Σιλβέιν Φρανσίσκο στην πατρίδα του. Ο λόγος; «Για να πάρουμε την πρόκριση» όπως είπε στο SPORTAL λίγο μετά τη νίκη της ομάδας από τη Δυτική όχθη που ισοφάρισε τη σειρά με τη Ντιζόν για τα Play In του Basketball Champions League.

Ο βραχύσωμος 25χρονος γκαρντ του Περιστερίου ξέρει καλά τη Ντιζόν, γνωρίζει το επίπεδο δυσκολίας του τρίτου αγώνα που θα δώσει την πρόκριση στη φάση των «16», αλλά αναγνωρίζει και τη θέληση που υπάρχει. «Για μένα, αλλά και για την ομάδα μου μία πρόκριση σημαίνει πολλά. Θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Ξέρουμε πως θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Ντιζόν είναι πολύ καλή ομάδα», παραδέχτηκε, αλλά… (υπάρχει και αλλά!) «προφανώς και δεν είναι ανικητη. Τη νίκησε στην έδρα της η Μάλαγα, αλλά και ο ΠΑΟΚ». Άρα, μπορεί και το Περιστέρι. 

Πήρε το «θρίλερ» το Περιστέρι και πάει για all-in στην Nτιζόν
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

21:51 - 10.01.2023

Πήρε το «θρίλερ» το Περιστέρι και πάει για all-in στην Nτιζόν

Το Περιστέρι έδωσε μεγάλη μάχη και τα κατάφερε. Νίκησε τη Ντιζόν με 92-88 στην παράταση, ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των Play In του Basketball Champions και την επόμενη Τετάρτη (18/1) θα διεκδικήσει την πρόκριση στον «τελικό» της Γαλλίας.

Στο δεύτερο ματς της σειρας ο Φρανίσκο τόνισε πως «ήμασταν πολύ αποφασισμένοι. Κάναμε λάθη, αλλά θέλαμε πολύ τη νίκη και τα καταφέραμε. Στο τέλος του αγώνα, η αλήθεια είναι πως δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Σαν να τους δίναμε το παιχνίδι, αλλά το ξαναπήραμε πίσω με την άμυνά μας. Δουλέψαμε σκληρά και δεν τα παρατήσαμε». 

Ο ίδιος προς το τέλος της αναμέτρησης, σε κρίσιμα λεπτά, φάνηκε να χάνει τη συγκέντρωσή του και να είναι νευρικός. Δεν το αρνήθηκε! «Σε κάποια φάση όντως, εκνευρίστηκα. Δεχόμουν συνέχεια χτυπήματα και φάουλ που οι διαιτητές δεν καταλόγιζαν. Πήγε σε έναν από αυτούς και του έδειξα το χέρι μου με τα χτυπήματα, μπας και τον πίσω», πρόσθεσε με μία μικρή δόση παραπόνου. 

Ο Φρασκίσκο δεν εμένει σε αυτές τις στιγμές, ειδικά από τη στιγμή που η σειρά έχει μέλλον. Συγκεκριμένα, έχει ένα παιχνίδι ακόμα (18/1, 21:00) και όποιος το πάρει θα προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.