Στο Μιλγουόκι ο Ούντριχ, αναλαμβάνει την ομάδα της G-League (vid)

Στο Μιλγουόκι ο Ούντριχ, αναλαμβάνει την ομάδα της G-League (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 16:21 - 10.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:35 - 10.08.2023

Ο Μπένο Ούντριχ έπαιξε 13 χρόνια στο ΝΒΑ και τώρα είναι προπονητής. Οι Μιλγουόκι Μπακς τον επέλεξαν ως τον head coach της θυγατρικής τους ομάδας, που αγωνίζεται στη G-League.

Οι Αμερικάνοι έμαθαν τα τελευταία χρόνια που βρίσκεται ακριβώς στον παγκόσμιο χάρτη η Σλοβενία. Και το κατάλαβαν λόγω της καταγωγής του Λούκα Ντόντσιτς. Πολύ πριν ο σούπερ σταρ εμφανιστεί στο Ντάλας για λογαριασμό των Μάβερικς, πριν καν κάνει αίσθηση ο συμπατριώτης του Γκόραν Ντράγκιτς, το... μακρινό 2004, ο Μπένο Ούντριχ (μαζί με τον Μπόστιαν Ναχμπαρ για να είμαστε δικαιοι) ήταν το μοναδικό καμάρι της χώρας που έπαιζε στο NBA.

Αν και δεν είχε τα σωματικά προσόντα, ούτε τα αθλητικά προσόντα που απαιτεί το επίπεδο του πρωταθλήματος ο 41χρονος σήμερα Ούντριχ αγωνίστηκε στις ΗΠΑ για 13 χρόνια (μέχρι το 2017) και κατάφερε να ξεχωρίσει, αλλά και να κατακτήσει στο ξεκίνημα της πορείας του δύο πρωταθλήματα με τους Σαν Αντόνιο Σπερς: 2005, 2007. Επιπλέον είχε για διαδοχικές σεζον -από το 2007 έως 2011 με τους Σακραμέντο Κινγκς- διψήφιο αριθμό πόντων και σχεδόν 5 ασίστ. Διόλου ευκαταφρόνητα επιτεύγματα.

Έπαιξε επίσης με τους Μάτζικ, Πίστονς, Νικς, Χιτ, Γκρίζλις, αλλά και με τους Μπακς που τώρα τον προσέλαβαν για προπονητή τους. Οπότε ο Ούντιχ επιστρέφει στα μέρη που εργάστηκε τη διετία 2011-13, αλλά προς το παρόν τουλάχιστον, δεν θα δίνει οδηγίες στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Διότι η θέση εργασίας του αφορά αυτή του πρώτου προπονητή της θυγατρικής ομάδας του Μιλγουόκι, δηλαδή τους Ουισκόνσιν Χερντ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της αναπτυξιακής G-League.

Ο πρώην πόιντ γκαρντ, ασχολείται με την προπονητική από το 2020, όταν ανέλαβε για μικρό χρονικό διάστημα τη θέση του βοηθού προπονητή στους Ουέστσεστερ Νικς (επίσης ομάδα της G-League), ενώ την ίδια χρονιά και μέχρι προσφάτως ανήκε στο τιμ των Νιού Ορλίνς Πέλικανς. Τώρα μετακομίζει στο Μιλγουόκι!