Με εννέα ΝΒΑers, Λεσόρ, αλλά χωρίς Φαλ η προεπιλογή της Γαλλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (vid)
i

© fiba

Με εννέα ΝΒΑers, Λεσόρ, αλλά χωρίς Φαλ η προεπιλογή της Γαλλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 19:33 - 16.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:49 - 29.05.2024

Ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά θα ηγηθεί της Γαλλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και ο Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού θα είναι δίπλα του. Όχι όμως και ο Μουστάφα Φαλ του Ολυμπιακού. Οι «τρικολόρ» ανακοίνωσαν τους 19 παίκτες της προεπιλογής.

Την ίδια μέρα που προέκυψε η απόφαση της ομοσπονδίας της Γαλλίας να «κόψει» από τη εθνική ομάδα τον Τομά Ερτέλ, μόνο και μόνο επειδή αγωνίζεται στην Ρωσία, οι «τρικολόρ» ανακοίνωσαν -όπως είχαν προγραμματίσει εδώ και μέρες- την προεπιλογή του κόουτς Βενσάν Κολέ εν όψει τον Ολυμπιακών Αγώνων, που θα γίνουν εντός των συνόρων της χώρας τους: Στο Παρίσι!

Ανάμεσα στους 19 παίκτες που ανακοινώθηκαν και παρουσιάστηκαν επισήμως, ήταν και ο Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού. Ο δυναμικός σέντερ από τη Μαρτινίκα, είναι από τα βασικά στελέχη των Γάλλων, σε μία ομάδα βέβαια που θα περιστρέφεται αυτή τη φορά γύρω από το νέο μεγάλο σταρ, τον 20χρονο Βικτόρ Ουεμπανιαμά. Το «φαινόμενο» του μπάσκετ με τα 225 εκατοστά αναστήματος, που κέρδισε το βραβείο του Rookie της χρονιάς στο ΝΒΑ, έπειτα από τα κατορθώματά του με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, αναμένεται να ηγηθεί στην προσπάθεια επιστροφής της χώρας στην ελίτ του παγκόσμιου μπάσκετ.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι ο Λεσόρ θα είναι ο μόνος... ελληνικής προελεύσεως σέντερ των Γάλλων, καθώς ο Μουσταφά Φαλ του Ολυμπιακού δεν συμπεριλήφθηκε στους διεθνείς που υπολογίζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ειδικά μετά την αποτυχία και τον πρόωρο αποκλεισμό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, ο Ουεμπανιαμά εμφανίζεται ως... σωτήρας της κατάστασης και πέραν από τον Λεσόρ θα έχει στο πλευρό του άλλους επτά NBAer, ανάμεσά τους και ο καλύτερος αμυντικός του «μαγικού πλανήτη»: Ο Ρούντι Γκομπέρ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Επίσης, στη σύνθεση υπάρχει ο... βετεράνος, Νικολά Μπατούμ των Φιλαδέλφεια Σίξερς, ο νεαρός Μπιλάλ Κουλιμπαλί των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, ο Ουσμάν Ντιένγκ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, αλλά και ο κλασικός σκόρερ των «τρικολόρ», ο Εβάν Φουρνιέ των Ντιτρόιτ Πίστονς. Από κοντά και ο μέχρι πρότινος συμπαίκτης του Φουρνιέ στο NBA, Κίλιαν Χέιζ και οι Τεό Μαλεντόν (Φοίνιξ Σανς) και Φρανκ Ντιλικινά (Σάρλοτ Χόρνετς).

O Ντένις Σρούντερ έγινε... έξαλλος με την ομοσπονδία της Γερμανίας: «Είναι ντροπή!»
ΜΠΑΣΚΕΤ

17:33 - 16.05.2024

O Ντένις Σρούντερ έγινε... έξαλλος με την ομοσπονδία της Γερμανίας: «Είναι ντροπή!»

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Γερμανίας και NBAer, Ντένις Σρούντερ, διαφωνεί καθέτως και διαγωνίως με την απομάκρυνση του Γκόρντον Χέρμπερτ από τον πάγκο των «Πάντσερ» μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και εξηγεί τι θα έπρεπε να κάνει κανονικά η Ομοσπονδία.

Υπάρχουν βέβαια και «αστέρια» (πέραν του Λεσόρ) που προέρχονται από τις κορυφαίες ομάδες της Euroleague, όπως οι Βενσάν Πουαριέ και ο Ζερσόν Γιαμπουσελέ της Ρεάλ Μαδρίτης και ο αρχηγός Νάντο Ντε Κολό της Βιλερμπάν. Ο Αϊζάια Κορντινιέ της Βίρτους Μπολόνια, ο Έλι Οκομπό της Μονακό, αλλά και ο συμπαίκτης του στην ομάδα του Πριγκιπάτου, Μάθιου Στραζέλ.

Τέλος, την προεπιλογή συμπληρώνουν οι Άντριου Αλμπισί (Γκραν Κανάρια), Ναντίρ Χιφί (Παρί) και Τζεϊλέν Χοάρντ (Χάποελ Τελ Αβίβ).