Γερομιχαλός στο Sportal: «Ο Οικονόμου σου δίνει κίνητρο και έμπνευση»!
i

©InTime

Γερομιχαλός στο Sportal: «Ο Οικονόμου σου δίνει κίνητρο και έμπνευση»!

Γιάννης Πάλλας 17:41 - 07.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:42 - 07.03.2024

Ο Δημήτρης Γερομιχαλός με 34 πόντους οδήγησε τον Ερμή Σχηματαρίου στη νίκη επί του Πανιωνίου (76-70) στην Elite League, ενώ πρόσφατα ο αδερφός του Πέτρος ηγήθηκε στη νίκη της Μεγαρίδας επί των «κυανέρυθρων»

Η οικογένεια Γερομιχαλού έχει μετατραπεί φέτος σε «δήμιο» του Πανιωνίου. Μετά τον Πέτρο Γερομιχαλό που οδήγησε τη Μεγαρίδα στη νίκη επί των «κυανέρυθρων» το απόγευμα της Τετάρτης (6/3) ήταν ο αδερφός του Δημήτρης Γερομιχαλός που σταμάτησε στους 34 πόντους, ενώ είχε και 8 ασίστ στη νίκη (76-70) του Ερμή Σχηματαρίου.

Βέβαια, δεν είναι η καλύτερη επίδοση του παίκτη της ομάδας του Νίκου Οικονόμου, καθώς πέρσι με την φανέλα της Μεγαρίδας σημείωσε 37 πόντους στον Κόροιβο!

Ο Δημήτρης Γερομιχαλός μιλάει στο Sportal για την μεγάλη εμφάνιση του με τον Ερμή απέναντι στον Πανιώνιο, την επιρροή του Νίκου Οικονόμου, αλλά και τους στόχους της ομάδας.

- Περίμενες ότι θα κάνεις τόσο μεγάλη εμφάνιση και ουσιαστικά θα οδηγούσες τον Ερμή στη νίκη επί του Πανιωνίου;

«Από τη στιγμή που έφυγε πριν μερικές ημέρες ο Ζακ Μπράιαντ όλοι έπρεπε να βγούμε πιο μπροστά, στο σκοράρισμα και αυτό έγινε, ενώ στην άμυνα ήμασταν πολύ καλοί. Η νίκη ανήκει σε όλη την ομάδα δεν κερδίζει ποτέ ένας!».

- Αισθανόσουν καλά από τα πρώτα λεπτά και μετά η μπάλα έμπαινε από... συνήθεια;

«Η αλήθεια είναι πως δεν ξεκίνησα καλά, μετά μπήκαν κάποια σουτ και ανέβηκε η απόδοση όλης της ομάδας. Βρεθήκαμε στο -14 στο δεύτερο δεκάλεπτο και κλείσαμε το πρώτο ημίχρονο έχοντας το προβάδισμα με 2 πόντους. Η αλήθεια είναι πως αν βρεις ρυθμό νιώθεις καλά, μππαίνουν τα σουτ και έχεις μεγάλη αυτοπεποίθηση. Πήρα αρκετές μπάλες και τα σουτ μπήκαν».

- Οι στόχοι έχουν διαφοροποιηθεί καθόλου στον Ερμή;

«Από την αρχή της σεζόν ξέραμε τους στόχους. Η ομάδα ήθελε να πρωταγωνιστήσει, ο κόουτς Οικονόμου μας έχει πει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι χωριστά. Ειδικά στο γήπεδο μας είμαστε πολύ καλοί, κερδίζουμε συνέχεια και προχωράμε. Παιχνίδι με παιχνίδι. Απλώς αυτό το διάστημα όλες οι ομάδες είναι κοντά».

- Μετά το παιχνίδι ο κόουτς Οικονόμου ήταν συγκινησιακά φορτισμένος. Πρόκειται για μια σπουδαία προσωπικότητα του ελληνικού μπάσκετ. Αλήθεια πως είναι η καθημερινότητα μαζί του;

«Ο κόουτς Οικονόμου είναι μια σημαντική προσωπικότητα στο ελληνικό μπάσκετ. Ότι και να πω είναι λίγο. Εμείς προσπαθούμε να μαθαίνουμε από αυτόν καθημερινά. Είναι ένας άνθρωπος που σου δίνει κίνητρο, έμπνευση για να παίξεις γι’ αυτόν...».

- Ποια είναι η συμβουλή του που έχεις κρατήσει από τη μέχρι τώρα συνεργασία σας;

«Μας λέει συνέχεια ότι πρέπει να πιστεύουμε στους εαυτούς μας, να παίζουμε ο ένας για τον άλλο, να ‘’πεθαίνουμε ο ένας για τον άλλο’’ αν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό. Χρειάζεται ταλέντο για να πετύχεις, αλλά πάνω απ’ όλα να είσαι ομάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό που μας έχει περάσει».

- Θεωρείς σύμπτωση το γεγονός ότι εσύ και ο αδερφός σου ήσασταν οι καλύτεροι παίκτες στις νίκες του Ερμή και της Μεγαρίδας επί του Πανιωνίου;

«Το θεωρώ συμπτωματικό. Με τον Πανιώνιο έτυχε να σκοράρω εγώ τόσο πολύ. Ο αδερφός μου ο Πέτρος ήταν ο καλύτερος της Μεγαρίδας . Έτυχε να είμαστε και οι δυο οι καλύτεροι παίκτες των ομάδων μας με τον Πανιώνιο».

- Έχεις βρεθεί κι άλλη φορά απέναντι στον αδερφό σου. Πως είναι το συναίσθημα;

«Η φετινή χρονιά δεν ήταν η πρώτη που έπαιξα αντίπαλος με τον αδερφό μου. Είναι γνώριμη η κατάσταση από το παρελθόν, καθώς έχουμε παίξει και στην Basket League όταν αγωνιζόμουν στην Κύμη και ο αδερφός μου στον Προμηθέα. Η πρώτη φορά ήταν περίεργη φέτος ήταν μια γνώριμη κατάσταση».

Αταμάν: «Πιο επικίνδυνο το ματς με τη Βιλερμπάν από αυτό με τη Ρεάλ, όλοι είναι χαλαροί...»
EUROLEAGUE

16:46 - 07.03.2024

Αταμάν: «Πιο επικίνδυνο το ματς με τη Βιλερμπάν από αυτό με τη Ρεάλ, όλοι είναι χαλαροί...»

Ο Εργκίν Αταμάν αναφέρθηκε στις παγίδες που κρύβει η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού AKTOR με τη Βιλερμπάν, βλέποντας μια χαλαρότητα σε όλα τα επίπεδα, λόγω της δυναμικής της γαλλικής ομάδας.

- Κλείνοντας ποιος είναι ο στόχος του Ερμή;

«Θέλουμε να μπούμε στην εξάδα της Elite League. Από κει και πέρα μπαίνοντας στα play offs μπορείς να τα διεκδικήσεις όλα. Όλες οι ομάδες είναι κοντά στην βαθμολογία, ενώ απομένουν 5 αγωνιστικές. Θα παλέψουμε και θα τα δώσουμε όλα για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας».