Μίλησε για Βεζένκοφ ο Μούσα: «Αυτό που συμβαίνει μαζί του είναι πολύ περίεργο»

Μίλησε για Βεζένκοφ ο Μούσα: «Αυτό που συμβαίνει μαζί του είναι πολύ περίεργο»

Γιώργος Γαβριλάκης 14:44 - 07.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:21 - 07.03.2024

O Τζάναν Μούσα πρωταγωνιστεί με την Ρεάλ Μαδρίτης στην Euroleague, έχει στο βιογραφικό του και την εμπειρία του ΝΒΑ και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Basketnews εξέφρασε την απορία του για τον τρόπο που οι Σακραμέντο Κινγκς διαχειρίζονται τον Σάσα Βεζένκοφ...

Ο Τζάναν Μούσα ξέρει καλά και από πρώτο χέρι, ποιες είναι οι δυσκολίες ενός ευρωπαίου παίκτη στο ΝΒΑ. Ο 24χρονος Βόσνιος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, πριν πέντε χρόνια, στην... τρυφερή ηλικία των 19 ετών, βρέθηκε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Μπρούκλιν.

Αγωνίστηκε δύο σεζόν με τους Νετς και ακολούθως επέστρεψε στην Ευρώπη, αρχικά για την Αναντολού Εφές και ακολούθως για την ισπανική Μπρέογκαν, πριν καταλήξει -το καλοκαίρι του 2022- στην Βασίλισσα.

Με την Ρεάλ εξελίχθηκε σε έναν πρωταγωνιστεί των γηπέδων, στο κορυφαίο επίπεδο και μάλιστα οι Μαδριλένοι σκοπεύουν να τον έχουν μαζί τους και τη νέα σεζόν. Τον δεσμεύουν με συμβόλαιο για μία ακόμα χρονιά, αλλά υπάρχει στους όρους του ΝΒΑ out. Πράγμα που σημαίνει ότι (θεωρητικά έστω) θα σκεφτεί το ενδεχόμενο μιας δεύτερης θητείας του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Προς το παρόν, βλέπει δύο άλλους πρώην MVP της EuroLeague να προσπαθούν να βρουν την... τροχιά του στον «μαγικό πλανήτη». Τον Σάσα Βεζένκοφ και τον Βασίλιε Μίτσιτς. Ο δεύτερος με τους Σάρλοτ Χόρνετς πλέον, αρχίζει να ξεχωρίζει και ο πρώτος είναι τραυματίας και εκτός δράσης για τους Σακραμέτο Κινγκς. «Και οι δύο όμως, αν πάρουν την ευκαιρία μπορούν να κάνουν αίσθηση με το παιχνίδι τους», είπε ο Τζάναν Μούσα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Basketnews.

Στην πραγματικότητα, ειδικά με την περίπτωση του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, «έχω μείνει έκπληκτος», δήλωσε και εξήγησε πως «με την υπόθεση Βεζένκοφ δεν ξέρω τι πραγματικά γίνεται. Έκανε μία τρομερή σεζόν στην EuroLeague, ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης, οι Κινγκς έδειξαν από την πρώτη στιγμή πόσο πολύ τον θέλουν, αλλά δεν του έδωσαν τη δυνατότητα να δείξει τι μπορεί να κάνει».

Ο Μάικ Τζέιμς βρίσκεται 12 πόντους μακριά από το... στέμμα του Σπανούλη - Οι δέκα πρώτοι σκόρερ όλων των εποχών (vids)
EUROLEAGUE

11:45 - 07.03.2024

Ο Μάικ Τζέιμς βρίσκεται 12 πόντους μακριά από το... στέμμα του Σπανούλη - Οι δέκα πρώτοι σκόρερ όλων των εποχών (vids)

Η 3η Μαρτίου 2024 είναι πιθανότατα η μέρα που ο Μάικ Τζέιμς θα αφήσει πίσω του τον Βασίλη Σπανούλη και ο Αμερικανός της Μονακό θα γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην EuroLeague. Μόνο που τον Kill Bill δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της σεζόν να τον έχει περάσει και ο Νάντο Ντε Κολό της Βιλερμπάν.

Θεωρεί όμως, «πως όταν του δοθεί η δυνατότητα πιστεύω πως θα... σαρώσει. Το ίδιο ισχύει και με τον Βάσα (Μίτσιτς)», ο οποίος από τη στιγμή που έγινε ανταλλαγή από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και κατέληξε στη Σάρλοτ, βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

🔴 Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Βίρτους Μπολόνια και όλη τη δράση της Πέμπτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!