Ο Ραζνάτοβιτς εξηγεί τα δεδομένα της μεταγραφής του Μάνταρ στη Φενέρ που έχει... εκνευρίσει την Παρτίζαν (vid)

Γιαμ Μάνταρ, Μίσκο Ραζνάτοβιτς

Ο Ραζνάτοβιτς εξηγεί τα δεδομένα της μεταγραφής του Μάνταρ στη Φενέρ που έχει... εκνευρίσει την Παρτίζαν (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:30 - 13.07.2023 / Ανανεώθηκε: 11:32 - 13.07.2023

Σύμφωνα με τον ατζέντη του Γιαμ Μάνταρ, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και τίποτα το παράλογο ή το μεμπτό δεν έχει συμβεί στη μεταγραφή του Ισραηλινού γκαρντ από την Παρτίζαν στη Φενέρμπαχτσε. O Σέρβος μάνατζερ εξήγησε αναλυτικά το τι έχει συμβεί...

Σε μία μάχη, χωρίς προηγούμενο, εξελίσσεται η διαδικασία της μεταγραφής του Γιαμ Μάνταρ στη Φενέρμπαχτσε. Ο νεαρός Ισραηλινός γκαρντ, ο οποίος εξελίχθηκε και αναβαθμίστηκε μετά από τη σεζόν που ολοκλήρωσε στο Βελιγράδι με την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, επέλεξε να αλλάξει τον τόπο και την έδρα της δράσης του. Συμφώνησε με τον τούρκικο σύλλογο, τον οποίο αγωνιστικά διαχειρίζεται ο Δημήτρης Ιτούδης, αλλά οι Σέρβοι δεν το άφησαν να περάσει... έτσι! 

Θεωρούν πως το συμβόλαιό του δεν έχει λυθεί και πως οι επιλογές του θα έχουν κυρώσεις. Μάλιστα, η ομάδα του Βελιγραδίου σκοπεύει να κινηθεί νομικά για να αποφασίσει η δικαιοσύνη ποιοι ισχυρισμοί και ποια δεδομένα είναι τα ορθά. Μέσα στην όλη αναστάτωση -αν και δεν είχε σκοπό να το κάνει, όπως ο ίδιος είπε- ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ατζέντης του Γιαμ Μάνταρ, εξήγησε από την πλευρά του ποια είναι τα δεδομένα της ιστορίας. 

«Δεν είχα απολύτως καμία πρόθεση να σχολιάσω οτιδήποτε σχετίζεται με την κατάσταση γύρω από τον Γιαμ Μάνταρ», δήλωσε ο Ραζνάτοβιτς, αλλά πλέον, έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Οπότε, «παρόλο που είμαι στόχος αγενών επιθέσεων, κάτι που αποτελεί μέρος της δουλειάς στην οποία βρίσκομαι εδώ και 28 χρόνια και λαμβάνοντας υπόψη τους αναληθείς ισχυρισμούς από την τελευταία ανακοίνωση της Παρτίζαν, είμαι αναγκασμένος να αντιδράσω πρωτίστως ως θαυμαστής όλων των οπαδών του μπάσκετ που σίγουρα ενδιαφέρονται για το τι πραγματικά συνέβη», είπε ο σέρβος μάνατζερ και εξηγήθηκε... 

«Κατ' αρχάς θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν συμμετείχα στον καταρτισμό των συμβολαίων ανάμεσα στον Γιαμ Μάνταρ και την Παρτίζαν, και δεν έχω γνώση για την επικοινωνία τους. Δεν ξέρω αν αυτή κατέληξε στο φάκελο των e-mail με τα ανεπιθύμητα. Όταν όμως, ο παίκτης ενημερώθηκε από την Αμερική ότι είναι ελεύθερος, η δουλειά μου ήταν να διαπραγματευτώ ένα νέο συμβόλαιο», ξεκαθάρισε ο Ραζνάτοβιτς

Οπότε, «χωρίς αμφιβολία, ήταν μια λογική επιλογή να συνεχίσουμε με την Παρτίζαν, έχοντας κατά νου έναν μεγαλύτερο ρόλο στην λίγκα της Αδριατικής, αλλά και την Euroleague. Τον κατεύθυνα να μιλήσει με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, πράγμα που έκανε». 

Ακολούθως «ήρθε από το Ισραήλ και αποφάσισε να μείνει. Ο Μαντάρ δέχτηκε να ακυρώσει τη λύση του τρέχοντος συμβολαίου και να παραμείνει στο παλιό συμβόλαιο, ωστόσο, ο σύλλογος δεν ήθελε πια κάτι τέτοιο και επέμενε να επεκταθεί το συμβόλαιο ώστε να μπορεί να λάβει αποζημίωση, είτε από την Ευρώπη, είτε από το ΝΒΑ μετά τη σεζόν». Ένα αίτημα που ο Ραζνάτοβιτς το θεωρεί «θεμιτό» και «μετά από αρκετές ημέρες πειθούς, ο παίκτης αποδέχτηκε την παράταση και ζήτησα από τον σύλλογο, με μήνυμά μου, την Παρασκευή 7 Ιουλίου στις 9:12 το πρωί, αύξηση 75.000 δολαρίων τον πρώτο χρόνο. Επίσης λογικό και πολύ σεμνό αίτημα και σε καμία περίπτωση εκτός πραγματικότητας. Έλαβα απάντηση από τον σύλλογο τρία λεπτά αργότερα ότι ήταν αγένεια του Γιαμ και ότι δεν θα υπήρχε αύξηση». 

Τις επόμενες μέρες υπήρξε «μία πολύ άσχημη επικοινωνία, υπήρξαν και ήπιες απειλές και έτσι δημιουργήθηκαν συνθήκες επιστροφής. Ο επίλογος της ιστορίας είναι ότι ο Γιαμ Μάνταρ υπέγραψε συμβόλαιο με τον νέο σύλλογο. τη Φενέρμπαχτσε, για ένα ασύγκριτα υψηλότερο ποσό από αυτό που ήταν διατεθειμένος να πάρει για να μείνει στην Παρτίζαν». 

Ο Κάιλ Γκάι είναι ο... τύπος που μπορεί να εκτινάξει το επίπεδο του Παναθηναϊκού (vids)
ΜΠΑΣΚΕΤ

10:26 - 13.07.2023

Ο Κάιλ Γκάι είναι ο... τύπος που μπορεί να εκτινάξει το επίπεδο του Παναθηναϊκού (vids)

Έχει προκαλέσει (και πάλι) αναστάτωση στην Ισπανία, η Βαλένθια τον πλησίασε, η Μπανταλόνα τον επανατοποθέτησε στο ρόστερ της και από την Ιβηρική χερσόνησο προκύπτει έντονο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Κάιλ Γκάι, ενώ το όνομά του είναι σημειωμένο και στο μεταγραφικό μπλοκάκι του Ολυμπιακού.

Στην ουσία «αν υπήρχε πιο πολιτισμένη συμπεριφορά και καλή θέληση από την πλευρά του συλλόγου του Βελιγραδίου, η Παρτίζαν είχε δύο επιλογές: α) να παραμείνει ο παίκτης με το τρέχον συμβόλαιο χωρίς επέκταση ή β) να γίνει επέκταση συμβολαίου και ο παίκτης να πάρει αύξηση 75.000 δολαρίων για τον επόμενο χρόνο. Φυσικά, υπάρχουν γραπτές αποδείξεις για όλα αυτά. Όσο για τη διακοπή της συνεργασίας του γραφείο μου με την Παρτίζαν, φυσικά, λυπάμαι, έχοντας κατά νου ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Αν όμως αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρωθεί για να δουλέψω επαγγελματικά και να προστατέψω τα συμφέροντα των παικτών, είμαι έτοιμος να το πληρώσω».