Γιαννακόπουλος: «Αυτή τη φορά δεν θα φύγω από το ΣΕΦ, θα περιμένω να δω αν θα διακοπεί το ματς»
i

© Intime

Γιαννακόπουλος: «Αυτή τη φορά δεν θα φύγω από το ΣΕΦ, θα περιμένω να δω αν θα διακοπεί το ματς»

Sportal newsroom 15:56 - 11.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:05 - 11.06.2024

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε μετά την κλήρωση των διαιτητών για τον τέταρτο τελικό της Stoiximan Basket League ότι θα μετράει τα υβριστικά συνθήματα για να δει αν θα διακοπεί ο αγώνας στο ΣΕΦ.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδωσε το «παρών» στην κλήρωση των διαιτητών του τέταρτου τελικού της Stoiximan Basket League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΚΑΕ σε δηλώσεις του μετά το τέλος της διαδικασίας, σημείωσε ότι περιμένει να μάθει ποια θα είναι τα κριτήρια των διαιτητών.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιβεβαίωσε και στις δηλώσεις του ότι θα είναι στο ΣΕΦ την Τετάρτη. Ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΚΑΕ είχε γνωστοποιήσει αυτή του την πρόθεση το βράδυ της Δευτέρας μετά το φινάλε του τρίτου τελικού με νικητή τον Παναθηναϊκό.

«Ήρθαμε να δούμε εδώ τα κατσαρολικά πώς τα κάνουν, για να καταλάβουμε πώς βγαίνουν οι κληρώσεις των διαιτητών. Για να καταλάβουμε γιατί υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια στο πώς σφυρίζει π.χ η κυρία Τσαρούχα όταν κάνει κάπως ο Ναν ζητώντας ένα φάουλ και παίρνει τεχνική ποινή και κάνοντας ακριβώς την ίδια κίνηση ο Γκος δεν παίρνει τεχνική ποινή.

Θέλαμε να καταλάβουμε ποια είναι τα κριτήρια, έγινε μέσα η κλήρωση, έχουν βγει τρεις διαιτητές. Θέλω να πιστεύω ότι θα σταθούν αυτή τη φορά στο ύψος των απαιτήσεων ενός τόσο κρίσιμου αγώνα.

Από εκεί και πέρα δεν είναι τόσο αυτά, είναι και το κομμάτι της καταγραφής των υβριστικών, γιατί εγώ ξέρω ότι την 5η φορά πρέπει να σταματήσει ο αγώνας. Γιατί δεν τα καταγράφουν. Ο αγώνας ξεκινάει μία ώρα πριν όταν ξεκινάει ο αγώνας και τελειώνει μία ώρα μετά. Είμαι πολύ περίεργος. Αύριο θα καταγραφούν τα υβριστικά συνθήματα; Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι διατεθειμένος να μείνει εντός αγωνιστικού χώρου. Τα σφυρίγματα; Θα μπορούσα εγώ με τα πράσινα γυαλιά μου να τα βλέπω έτσι, θα μπορούσε κάποιος άλλος με τα κόκκινα να τα δει διαφορετικά. Αλλά τον κανονισμό πρέπει να τον ακολουθούμε όλοι μας. Άρα, θα καταγραφούν όλα τα υβριστικά συνθήματα; Θα διακόψει, όποιος διαιτητής, στο 5ο (σ.σ σύνθημα) να αδειάσει το γήπεδο; Θα διακόψει στο 6ο ή στο 7ο, όποτε λέει ο κανονισμός;

Εγώ εκεί θα είμαι και θα τα μετράω ένα-ένα. Και ελπίζω με παρουσία εισαγγελέα. Επίσης, ήρθε η ώρα να μπορέσουμε να φύγουμε και εμείς μία φορά από το ΣΕΦ στο τέλος του αγώνα, γιατί εγώ έχω χρειαστεί δύο φορές να φύγω στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Αυτό δεν θα γίνει αύριο. Περιμένω και από την πολιτεία, πρωτίστως, αλλά και από τον Ολυμπιακό, να σεβαστεί τους φιλοξενούμενους του. Όπως κάνει ο Παναθηναϊκός», ανέφερε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά την κλήρωση των διαιτητών του τέταρτου τελικού της Stoiximan Basket League.

Ναν και Λεσόρ κράτησαν ζωντανό τον Παναθηναϊκό και επιστροφή στο ΣΕΦ για τη μάχη του τίτλου!