O CEO της Βίρτους για Σενγκέλια και Παναθηναϊκό

Τορνίκε Σενγκέλια

i

2023 EuroLeague Basketball

O CEO της Βίρτους για Σενγκέλια και Παναθηναϊκό

Ηλίας Λαλιώτης 14:45 - 23.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:45 - 23.08.2023

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά στον Τόκο Σενγκέλια όμως η Βίρτους δεν ήθελε να τον παραχωρήσει, κάτι που παραδέχθηκε και ο CEO της ομάδας.

Ένα από τα ονόματα που απασχόλησαν τον Παναθηναϊκό στο φετινό μεταγραφικό παζάρι, είναι αυτό του Τόκο Σενγκέλια.

Ο Γεωργιανός πάουερ φόργουορντ της Βίρτους Μπολόνια αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο των πρασίνων πριν αυτοί τελικά καταλήξουν στον Χουάντσο Ερνάνγκομεθ και υπογράψουν τον Ισπανό πάουερ φόργουορντ.

Για τον Σενγκέλια μίλησε ο CEO της ιταλικής ομάδας. Ο Λούκα Μπαράλντι παραδέχθηκε ότι οι Ιταλοί δεν ήθελαν να παραχωρήσουν τον Σενγκέλια, καθώς θέλουν να χτίσουν πάνω του τη νέα τους ομάδα, επισημαίνοντας ότι η ομάδα του δεν είχε ανάγκη από χρήματα:

«Δεν ήταν θέμα χρημάτων. Αν η Βίρτους ήθελε να επωφεληθεί από τον Σενγκέλια, θα είχαμε δεχτεί μια σημαντική προσφορά για buy out που λάβαμε. Αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι ένας από τους ηγέτες του έργου μας».

Φυσικά η στην οποία αναφέρεται ο κ. Μπαράλντι είναι αυτή του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» είχαν κάνει κρούση στους Ιταλούς προκειμένου να κάνουν δικό τους τον πάουερ φόργουορντ της εθνικής Γεωργίας, όμως τελικά, όπως παραδέχθηκε και ο CEO των Ιταλών, έπεσαν σε τοίχο.

Φυσικά αυτό δεν τους πτόησε και τελικά έφεραν στην Ελλάδα τον Χουάντσο Ερνάνγκομεθ, σε μια κίνηση που έκανε όλη την Ευρώπη να στρέψει το βλέμμα της προς το ΟΑΚΑ...

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σενγκέλια ήταν θετικός στο να μετακομίσει στη χώρα μας. Μάλιστα, ο ίδιος είχε έρθει σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό για συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών, ωστόσο αυτό δεν συνέβη ποτέ, αφού η κοινή επιθυμία των δύο πλευρών να συνεργαστούν, «σκόνταψε» πάνω στη Βίρτους που δεν είχε καμία διάθεση να αφήσει ένα ακόμα από τα μεγάλα της αστέρια να φύγει από τη Μπολόνια (είχε προηγηθεί ο Μίλος Τεόντοσιτς που κατέληξε στον Ερυθρό Αστέρα).