Μπαρτζώκας: «Ο Πετρούσεφ ίσως επιστρέψει με το Περιστέρι, τον Μιλουτίνοφ δεν θα τον έβαζα να παίξει με δύο προπονήσεις» (vid)
i

© Intime

Μπαρτζώκας: «Ο Πετρούσεφ ίσως επιστρέψει με το Περιστέρι, τον Μιλουτίνοφ δεν θα τον έβαζα να παίξει με δύο προπονήσεις» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 15:21 - 03.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:55 - 03.04.2024

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναχωρώντας για το Βελιγράδι εν όψει του ματς του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα (4/4, 20:00) ενημέρωσε πως σύντομα ο Φιλίπ Πετρούσεφ θα είναι διαθέσιμος, το ίδιο και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Η ώρα της κρίσης για τα Playoffs και τα Play In της Euroleague πλησιάζει! Απομένουν δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της σεζόν και στη προτελευταία πράξη ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ερυθρό Αστέρα του κόουτς Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Κατά την αναχώρηση των Πειραιωτών για το Βελιγράδι, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τους δύο απόντες της αποστολή: Τον Φιλίπ Πετρούσεφ και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Για τον πρώτο εξήγησε πως «είναι εκτός, με στόχο να προσπαθήσει να αγωνιστεί στο ματς με το Περιστέρι», ενώ για τον δεύτερο εξήγησε πως «είναι εκτός, γιατί ναι μεν έκανε δύο προπονήσεις με όλη την ομάδα, αλλά όπως καταλαβαίνετε μετά από δυόμισι μήνες απουσίας δεν μπορούσα να βάλω έναν παίκτη να παίξει με δύο προπονήσεις».

Συνολικά για την κρίσιμη αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα ο Μπαρτζωκας δήλωσε πως «δεν πρέπει να υποτιμάμε τον αντίπαλο. Όλες οι αδιάφορες ομάδες, μην έχοντας την πίεση του αποτελέσματος, παίζουν πιο ελεύθερα. Πρόκειται άλλωστε για μία ομάδα που έχει σίγουρα μεγάλες ικανότητες και πολύ ταλέντο. Εννοείται ότι είναι ένα παιχνίδι της ίδιας σοβαρότητας και της ίδιας προσέγγισης με το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας με την Παρτίζαν».

Επίσης θύμισε πως «έχουν επανέρθει όλοι οι τραυματίες των τελευταίων ημερών. Ο Τεόντοσιτς έπαιξε πρόσφατα, ο Ντος Σάντος έπαιξε επίσης στο πρωτάθλημα, όποτε δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι ελλιπείς. Ο Νέντοβιτς που επίσης είχε χάσει μερικά ματς, σκόραρε 30 πόντους εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης. Έχουν πολλές επιλογές, ο Χάνγκα είναι σε καλή περίοδο αυτή την εποχή, όπως και οι Μπολομπόι και Μίτροβιτς. Θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας».

Για την αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα, πέραν από τον προπονητή του Ολυμπιακού, μίλησε και ο Μόουζες Ράιτ, που η καριέρα του στον Ολυμπιακό ξεκίνησε λόγω του τραυματισμού του Μιλουτίνοφ. Και μάλιστα περιμένει πως και πως να συνεργαστεί μαζί του, ενώ βλέποντάς τον να προπονείται, ο Αμερικανός θεωρεί πως «θα επιστρέψει σε ακόμα καλύτερη κατάσταση απ' ότι ήταν πριν».

Αγωνιστικά πάντως, επί του παρόντος σημείωσε πως «Πρέπει να διατηρήσουμε την ίδια ένταση στην άμυνα και στην επίθεση. Πρέπει να εκτελέσουμε σωστά τις επιθέσεις μας και να έχουμε σκληρότητα στην άμυνα». Διότι, «ο Ερυθρός Αστέρα ναι μεν δεν έχει κίνητρο, αλλά από τη στιγμή που οποιοσδήποτε πατάει στο παρκέ, είναι έτοιμος να τα δώσει όλα. Οπότε ακόμα και αν δεν έχουν κίνητρο για τα playoffs, οι παίκτες τους θα καταβάλλουν τις καλύτερές τους προσπάθειες».