Σφαιρόπουλος: «Η συμμετοχή της ομάδας του Ντουμπάι θα δώσει έξτρα... αλατοπίπερο στην ABA Liga»

Γιάννης Σφαιρόπουλος

i

© Intime

Σφαιρόπουλος: «Η συμμετοχή της ομάδας του Ντουμπάι θα δώσει έξτρα... αλατοπίπερο στην ABA Liga»

Νίκος Καλαμπάκας 13:49 - 02.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:49 - 02.04.2024

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για την είσοδο της ομάδας από το Ντουμπάι στην ABA Liga και εξήγησε τους λόγους που το πρωτάθλημα θα γίνει πιο ανταγωνιστικό κι ελκυστικό έπειτα από αυτή την εξέλιξη!

Για την είσοδο της ομάδας του Ντουμπάι στο πρωτάθλημα της Αδριατικής Λίγκας μίλησε ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα, Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο ίδιος τόνισε ότι μια ομάδα με ποιότητα ανεβάζει πάντα το ενδιαφέρον σε μια διοργάνωση, ενώ εξήγησε ότι ο νέος σύλλογος, με τη συμμετοχή του στην ABA Liga στοχεύει σε ένα εισιτήριο για την Euroleague.

Ο Έλληνας κόουτς φάνηκε ευχαριστημένος με αυτή την εξέλιξη στις δηλώσεις που έκανε στη Mozzart Sport:

«Το μπάσκετ είναι γενικά πολύ ανοιχτό αυτές τις μέρες σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν υπάρχουν πλέον εμπόδια.

Το Ντουμπάι έχει φιλοδοξίες να παίξει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, την EuroLeague. Θέλουν να βρουν έναν τρόπο να παίξουν εκεί, και βλέπουν αυτή τη δυνατότητα μέσω του ABA League. Με την είσοδό τους, θα πάρουμε επιπλέον "αλατοπίπερο" στο Νομίζω ότι είναι καλό για κάθε πρωτάθλημα όταν μπαίνει μια ποιοτική ομάδα», ήταν τα λόγια του Σφαιρόπουλου.

Έπειτα από μία εβδομάδα συνεχών διαπραγματεύσεων και ψηφοφοριών, τελικά αποφασίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης (19/3) πως η ομάδα από το Ντουμπάι θα λάβει μέρος στην Αδριατική Λίγκα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2024-25).

Πρόκειται για ένα από τα προκαταρκτικά βήματα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προς την ενσωμάτωση ενός συλλόγου από τη Μέση Ανατολή στην Euroleague. Μόνο που προς το παρόν, το... αγροτικό του θα το κάνει στο πρωτάθλημα που μετέχουν η Παρτιζάν, ο Ερυθρός Αστέρας και άλλες 14 ομάδες, από την Σερβία, την Κροατία, την Σλοβενία και το Μαυροβούνιο.