Επίσημο: Η ομάδα από το Ντουμπάι τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Αδριατική Λίγκα

Επίσημο: Η ομάδα από το Ντουμπάι τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Αδριατική Λίγκα

Γιώργος Γαβριλάκης 15:50 - 19.03.2024 / Ανανεώθηκε: 16:03 - 19.03.2024

Η αρχική φερόμενη συμφωνία έγινε επίσημη και ξεκάθαρη! Τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Αδριατική Λίγκας, θα αγωνίζονται 16 ομάδες, μεταξύ των οποίων και μία ομάδα από το Ντουμπάι, ως μία... πρόβα για την μελλοντική είσοδό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Euroleague.

Έπειτα από μία εβδομάδα συνεχών διαπραγματεύσεων και ψηφοφοριών, τελικά αποφασίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης (19/3) πως η ομάδα από το Ντουμπάι θα λάβει μέρος στην Αδριατική Λίγκα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2024-25). Και μετά την συμφωνία, αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από την διοίκηση του πρωταθλήματος.

Πρόκειται για ένα από τα προκαταρκτικά βήματα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προς την ενσωμάτωση ενός συλλόγου από τη Μέση Ανατολή στην Euroleague. Μόνο που προς το παρόν, το... αγροτικό του θα το κάνει στο πρωτάθλημα που μετέχουν η Παρτιζάν, ο Ερυθρός Αστέρας και άλλες 14 ομάδες, από την Σερβία, την Κροατία, την Σλοβενία και το Μαυροβούνιο.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες για τη σεζόν 2024-25 θα βρίσκεται και η ομάδα του Ντουμπάι, ενώ σύμφωνα με το Sportal.rs χρειάστηκε λίγος έξτρα χρόνος για να αποφασιστεί αυτό, καθώς υπήρχαν ενστάσεις, αλλά τελικά διευκρινίστηκαν οι λεπτομέριες, τα οικονομικά δεδομένα και κατέληξαν στην δομή της λίγκας, το status όλων των ομάδων, αλλά και των νέων προσθηκών.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως, πως η Παρτίζαν ως διοίκηση δεν έλαβε μέρος στην ψηφοφορία αν και ήταν παρούσα στην σύσκεψη που έγινε στο Ζάγκρεμπ, ενώ οι εκπρόσωποι της Μπουντούτσνοστ δεν ήταν καν στην αίθουσα. Παρόλα αυτά η πλειοψηφία αποφάσισε και όλα πλέον παίρνουν τον... δρόμο τους.

Το NBA βάζει σε εφαρμογή το μακροχρόνιο πλάνο του - Θέλει να δημιουργήσει μία λίγκα στην Ευρώπη!
NBA

11:00 - 17.03.2024

Το NBA βάζει σε εφαρμογή το μακροχρόνιο πλάνο του - Θέλει να δημιουργήσει μία λίγκα στην Ευρώπη!

Η πρόθεση επέκτασης του ΝΒΑ στην Ευρώπη, όχι απλώς σε επίπεδο συνεργασιών και μάρκετινγκ, είναι ένα project ετών. Μόνο που πλέον τα δεδομένα υπάρχουν, αναλύθηκαν και ο «μαγικός πλανήτη» έχει αποφασίσει να δημιουργήσει το NBA Europe League. Ένα πρωτάθλημα σε συνεργασία με την FIBA και (γιατί όχι) με πιθανή εμπλοκή και της Euroleague Basketball.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι (και) φέτος στη λίγκα λαμβάνουν μέρος 14 ομάδες και του χρόνου θα αυξηθούν κατά δύο. Η μία θα είναι η... νεοσύστατη από τα ΗΑΕ, αλλά και μία ακόμα. Πιθανότατα από την Σερβία ή την Κροατία...